Fotod ja kirjeldus: ERKI Moeshow finaalkollektsioon «MUST JOON»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERKI Moeshow finaalkollektsioon “Must Joon“
ERKI Moeshow finaalkollektsioon “Must Joon“ Foto: Liis Reiman

Käes on aeg avalikustada järgmine ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon. 

Kollektsiooni disainimeeskonda kuuluvad Manni Aia (sündinud 17. juunil, 1994) ja Krete Beljaev (sündinud 14.  detsembril, 1992) ning ehted disainis Kätrin Beljaev (sündinud  15.  Detsembril,  1982). Krete ja Manni õpivad  hetkel  Tallinna Tehnikakõrgkoolis III kursusel rõivaste tehnilist disaini ja tehnoloogiat ning Kätrin on vabakutseline ehtekunstnik.

Foto: Liis Reiman

Kollektsiooni kirjeldus

Vorm ja detail muudavad ajas oma tähendust ning võivad omistada koguni uusi ideoloogiaid laskudes seejuures  ekstreemsustesse. Algul mehelikkuse ning meessoo võimu näitav võib kehastuda feminismiliikumise tundemärgiks ning seejärel hakata sümboliseerima hoopis sugudevahelist võrdsust omistades omadussõna unisex.

Vorm muutub olulisemaks kui detail, millest viimasega saavutatakse läbi korduste ja jäljenduste uued tervikud, kus  leitakse tasakaal praktilisuse, stiili, keskkonnasõbralikkuse ning aegumatuse piiril. Nii võime leida läbivaid jooni  minevikust ulmeni välja, kus rõivas ehib kandjat ning vastupidi, aga sisu on muutunud.

Foto: Liis Reiman

Inimene on end ümbritseva maailmakorra, kultuuriruumi, tõekspidamiste ja probleemide, samuti oma sisemaailma  ning emotsioonide peegeldus. Kõik see on ajas muutuv, tuues kaasa olukorra, kus mineviku inimene ei saa hakkama tänapäevas ning vastupidi. Seejuures kannab kultuuriruum ajas edasi detaile, mis on meile kõigile tuttavad, kuid  kujunemisega omistanud uued vormid. Ilu mõiste on pidevas muutumises, kuid selle sümboolne tähendus jääb  samaks. Rõivas peab olema kaunis ja seda nii seest kui väljast, lähedalt ja kaugelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles