Matti Nykänen: mulle ei meeldi, et mind mainitakse Hollywoodi uues filmis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen
Matti Nykänen Foto: SCANPIX

Kinodesse jõuab Hollywoodi uus film «Eddie, the Eagle», mis räägib maailma kõige viletsamaks suusahüppajaks ristitud inglasest Michael «Eddie» Edwardsist.

Linateos, mille tegevus toimub enamjaolt 1980. aastatel, on näha ka maailma suusahüppajate paremikku kuuluvat Matti «Lendav soomlane» Nykäneni, keda kehastab Rootsi näitleja Edvin Endre, edastab iltasanomat.fi.

Edwards oli esimene inglane, kes esindas Ühendkuningriike 1988. aasta taliolümpiamängudel, mis toimusid Kanadas Calgarys.

Filmis mängib seda tegelast Briti näitleja Taron Egerton ning kaasa teevad ka sellised esimese järgu kuulsused nagu Hugh Jackman ja Christopher Walken.

«Tore, et Eddiest film tehti, kuid mulle ei meeldi, et mind mainitakse selles filmis, kuna filmitegijad ei võtnud minuga kontakti ega küsinud, mis kaua aega tagasi aset leidis,» nentis endine suusahüppestaar.

Nykänen lisas, et tal on teada mahlakasid seiku tollase suusahüppemaailma kohta ning võimalik, et need oleks filmi tegemisel kasuks tulnud.

«Kuna minu tegelane on filmis olemas, siis oleks minul pidanud olema õigus stsenaariumit näha ja sõna sekka öelda,» jätkas soomlane.

Inglase Michael Edwardsi arvates oleks filmitegijad pidanud Matti Nykäneni intervjueerima.

«Näiteks küsima kasvõi seda, millised olid Calgary taliolümpia ajal tema tunded ja kui kindel ta hüppeid tehes oli,» lausus britt.

Edwardsi arvates annab Nykäneni tegelaskuju filmile palju juurde, sest tegevus toimub ajal, mil soomlane oli maailma parim suusahüppaja.

Nykäneni filmis kehastav rootsi näitleja Edvin Endre meenutab välimuselt kuulsat soomlast, kuid rootslase keelekasutus ja liiga sujuv inglise keel jätavad Nykänenist kummalise mulje.

«Mattui Nykänen ei osanud inglise keelt, kuid ta meeskonnakaaslased oskasid. Nemad olid meie suhtlemise ajal tõlkideks,» meenutas Edwards.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles