Punklegend Marky Ramone’s tuleb taas Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trummar Marky Ramone
Trummar Marky Ramone Foto: promo

Tähistamaks ülemaailmset punkmuusika ja –liikumise 40ndat aastapäeva, on Rock Café kutsunud teistkordselt Eestisse esinema ühe maailma legendaarsema punkbändi Ramonesi kauaaegse trummari Marky Ramone’si oma bändiga Blitzkrieg. Suve alguses, 14. juunil, näeb Marky Ramone’s Blitzkrieg’i täies hiilguses ja raugematus hoos Tallinnas Rock Café laval. Piletid aasta olulisemale punk-roki kontserdile on saadaval Piletilevis.

Marky Ramone ei vaja pikka tutvustamist pungi ja rocki kuulajale. Ta on peamiselt tuntud oma 15 aastase trummari karjääri põhjal Ramones’is – ühes maailma kuulsaimas punkbändis, mida on nimetatud ka maailma esimeseks pungibändiks.

Ramonesi reprtuaari kuuluvad aegumatud pungihümnid nagu: «I Wanna Be Sedated», «Rockaway beach» ja «Blitzkrieg Bop». Marky karjäär Ramonesis sai alguse 1978. aastal, kui Dee Dee Ramone kutsus ta bändi uueks trummariks, pärast Tommy Ramone’si lahkumist.

Marky andis Ramones’i ridades üle 1700 show, mängis sisse mitu stuudioalbumit ja osales aktiivselt lugude kirjutamises. 2001. aastal jäädvustati Marky koos nelja Ramonesi orginaalliikmega Rock’n’Rolli Hall of Fame’ile. Lisaks anti Marky’le  2011. aastal Grammy auhind elutöö panuse eest Ramonesis. Need auhinnad ja tunnustused näitavad, kui suure maailmamuusika mõjutajaga on Marky näol tegemist.

Foto: Promopilt

Praeguseks on Marky bändi tuntuim trummar ning ainus elusolev liige, kes tänapäeval täie rauaga muusikat edasi teeb. Marky ei näita mitte mingeid väsimuse märke ja tuuritab edasi oma bändiga – Marky Ramone’s Blitzkrieg.

Kandes endas Ramonesi pärandust ja mängides nende legendaarseid lugusid annab Marky bänd kõige ehedama live’i kogemuse Ramonesi originaalile. Marky on oma praegusesse bändi kaasanud tõelised tegijad - bändi vokaali taga seisab Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M., The Big Star) ja kitarri mängib Captain Poon ehk Arne Skagen (Bloodlights, The Gluecifer). Enne Ken Stringfellow’d vastutas vokaali eest kogenud punkmuusik Michael Graves. Viie aasta tagusest kontserdist on levinud ainult võimsad muljed ja ovatsioonid. Sel aastal lubab Marky veelgi võimsamat live, sest pungi 40ndat aastapäeva tuleb tähistada tugeva küttega.

Aasta kõige rajum punkkontsert toimub 14. juunil Rock Cafes ja piletid kontserdile on saadaval Piletilevi eelmüügis kiirematele 20 euroga kuni 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles