Kae ERKI Moeshow finaalkollektsioone - Kristiina Jeromans «Kuukene»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kae ERKI Moeshow finaalkollektsioone - Kristiina Jeromans «Kuukene»
Kae ERKI Moeshow finaalkollektsioone - Kristiina Jeromans «Kuukene» Foto: Liis Reiman

Alates tänasest hakkab ERKI Moeshow 2016 pressitiim teile tutvustama ERKI finaalshow'le välja valitud kollektsioone ning nende autoreid.

ERKI Moeshow finaalkollektsioon «Kuukene»

Kollektsiooni «Kuukene» autor Kristiina Jeromans on sündinud 4. veebruaril, 1994. Kristiina õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia II kursusel moedisaini.

Foto: Liis Reiman

Kollektsiooni kirjeldus

«Kuukene» on inspireeritud  Eesti  rahvarõivastest ja Põhja-­Eesti tikanditega tanust. Kollektsiooni  komplektides on läbiv teema Heimtali mõisast leitud tanu tikandid. Lõigete tegemisel andsid inspiratsiooni Mulgi sabaga kuub ning Põhja­-Eesti laiade varrukatega pluusid. Tikandid on kogu kollektsiooni tervikuks muutev element ning kõik on valmistatud käsitsi. Materjaliks on täisvill.

«Seto rahvalugudes kõneleb üks muinasjutt kuu tumedatest laikudest sedaviisi, et poiss tahtnud tüdrukuga lakka magama minna, aga ei julgenud kuu paistmise pärast seda  teha. Kui  poiss  ja  tüdruk  kuu  üle  nurisevad,  tõmbab  kuu  nad  enese  külge  ja sinna  nad  jäävadki.» 

Selle Seto rahvajutu järgi sai kollektsioon endale nime «Kuukene». Ühtlasi kujutavad kollektsiooni komplektid justkui kuu erinevaid laike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles