Reisija tegi koos pommivööd kandnud kaaperdajaga selfie

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugelt tehtud foto, millel võib olla lennukikaaperdaja
Kaugelt tehtud foto, millel võib olla lennukikaaperdaja Foto: SCANPIX

Täna kaaperdas pommivööd kandnud egiptlane lennufirma Egyptair reisilennuki  Airbus A320  ja sundis selle hädamaanduma Küprosel Larnaca lennuväljal.

Egiptuse ja Küprose võimude teatel oli kaaperdaja Egiptuse kodanik Seif El Din Mustafa ja  viis tundi kestnud pantavangidraama on nüüdseks läbi, edastab Daily Mail.

Kui üks lennuki pardal olnu mõistis, et sattus pantvangi, tegi ta koos kaaperdajaga selfie, näol irve.

Mustafa kaaperdas lennuki ja sundis selle piloote lendama Küprosele, kuna tahtis näha oma eksnaist.

Küprose lennuväljal jäädvustati, kuidas  piloot kokpitis kellegagi rüseleb ja siis akna kaudu välja ronib.

Enamik reisijaid ja meeskonnaliikmeid vabanes kaaperdaja käest ning lõpuks andis egiptlane alla. Küprose politsei arreteeris Mustafa kell 14.40 kohaliku aja järgi.

Enne seda edastas egiptlane Larnaca lennujaama töötajatele neljaleheküljelise araabiakeelse kirja, mis oli mõeldud tema eksnaisele ja samas palus Küprosel asüüli.

Egiptuse välisministeerium edastas pärast kaaperdamisdraama lõppemist, et kaaperdaja ei ole mingi terrorist, vaid idioot ning terroristid on hullumeelsed, kuid mitte rumalad.

Egyptairi lennul RMS181 oli 62 inimest, kelle seal oli lisaks egiptlastele ka kaheksa britti ja kümme ameeriklast. Tegemist oli Egiptuse siseriikliku lennuga Alexandriast Kairosse.

Lennundusametnikud uurivad, kuidas pääses pommivööd kandnud mees lennule.

Egiptuses ollakse pärast Vene Metrojet lennukiga möödunud aasta oktoobris toimunud õnnetust valvsad, sest siis plahvatasid pardal pommid võttes elu 224 inimeselt, kellest enamik olid Sahrm El Sheikist puhkuselt tagasi Venemaale peterburi lennanud venelased.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles