Jaapanis arreteeriti mees, kes hoidis kaks aastat teismelist tüdrukut vangistuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani kriminalistid kahtlusaluse Kabu Terauchi elukohas
Jaapani kriminalistid kahtlusaluse Kabu Terauchi elukohas Foto: SCANPIX

Jaapani politsei arreteeris eile Shizuoka prefektuuris Itos mehe, keda kahtlustatakse Saitama prefektuurist Asakast pärit tüdruku röövimises ja vangistamises.

Politsei tabas 23-aastase Kabu Terauchi Futo raudteejaama lähedal pärast seda, kui nad olid saanud postiljonilt kõne, et on enesetappu teha tahtev mees, kes on verine ja kellel on nuga käes, edastab Japan Times.

Mees röövis 13-aastase tüdruku 10. märtsil 2014, sundides ta oma autosse.

Politsei tegi kinnivõetud mehe ta autojuhiloa järgi kindlaks ning mees ei avaldanud kinnivõtmisel vastupanu. Terauchi kinnitas korrakaitsjatele, et plaanis enesetappu.

Uurimisel ilmnes, et Terauchi lõpetas märtsi alguses Chiba ülikooli ja ta pidi alustama tööd aprillis.

Vabanenud teismelise tüdruku teatel viis mees ta esmalt Chibasse, hiljem aga kolisid nad Tokyosse, Higashi-Nakano jaama lähistel asuvasse korterisse.

Mees läks aegajalt koos tüdrukuga õue jalutama, kuid muidu hoidis tal pidevalt silma peal, et ta ei põgeneks.

Teismelisel jaapanlannal õnnestus põgeneda möödunud pühapäeval pärast seda, kui mees oli unustanud korteriukse lukustada. Ta helistas elukohas lähedasest jaamast politseisse ja teatas, et ta oli kaks aastat tundmatu vangistuses. Enne politseile teatamist helistas tüdruk oma emale ja ütles, kus ta on.

Terauchi oli sel ajal väidetavalt Akihabaras uut mobiiltelefoni ostmas.

Politsei viis vabanenud tüdruku Saitama Niiza politseijaoskonda, kus teda ootas ta pere, kellele ta üle anti. Politsei otsis kahtlusaluse mehe korteri läbi ja konfiskeeris ta arvuti.

«Oleme väga õnnelikud, et tütre tagasi saime. Tahan temaga palju aega koos veeta, et kaotatud aega tasa teha,» teatas isa, kes ei soovinud oma nime avaldada.

Pere teatas 2014. aastal tütre kadumisest politseile pärast seda, kui nende postkastis oli kiri, et nad tütart ei otsiks. Politsei otsingud ei andnud tulemusi ja tüdruk jäi kaheks aastaks kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles