Maailmakuulus kitarriduo Rodrigo y Gabriela teeb muusikat ka pärast lahkuminekut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kitarriduo Rodrigo y Gabriela
kitarriduo Rodrigo y Gabriela Foto: promo

Järgmise nädala esmaspäeval astub Nordea Kontserdimajas lavale temperamentne kitarriduo Rodrigo y Gabriela. Piletid kontserdile on müügil Piletilevis. Kitarriduo on hea näide sellest, et ka pärast lahkuminekut on võimalik koos muusikat teha. Rodrigo Sanchez ja Gabriela Quintero räägivad sellest, kuidas nad kohtusid.

«Mu vend töötas 80ndate lõpus Mexico City kunstikeskuses ja mainis mulle ägedaid tüdrukui, kes seal draamatundides käisid,» meenutab Rodrigo. «Ta mainis tüdrukut nimega Gabriela, kes alati naeris ja ma tahtsin temaga kohtuda. Esimene asi, millest omavahel rääkisime, oli muusika. Mainisin, et õpin kitarri ja ta tahtis väga ühineda.»

«Kui kuulsin, et ta mängib bändis, olin vaimustuses,» tunnistab Gabriela. «Kuna nad ei leidnud piisavalt head kitarristi, kes Rodrigole meeldiks, liitusin mina lõpuks bändiga.»

Rodrigo ja Gabriela jaoks sai kõik alguse ühisest kirest muusika vastu. «Kui ma Gabrielat juba paremini tundma õppisin, otsustasin, et temaga oleks lahe koos muusikat teha. Meie tolleaegsel bändil ei läinud aga kuigi hästi ning otsustasime kolida Iirimaale.»

«Töötasime Iirimaal tänavamuusikutena, mis oli väga raske,» tunnistab Rodrigo. «Ühel õhtul möödus meist grupp noori iirlasi, üks neist viskas kogu oma raha meie kohvrisse ja lahkus midagi ütlemata. Saime siis aru, et teeme õiget asja.»

Edasi tulid aga juba ülesastumised trendikates baarides, pulmades, koostööpakkumised otse tänaval Damien Rice’ilt ja kontsert Valges Majas.

«Paarina olime teineteise vastu alati super ausad,» sõnab Rodrigo. «Teame teineteise halbu külgi hästi. Tülitsesime palju, sest kipume mõlemad üle reageerima, aga olen viimastel aastatel kindlasti rahulikumaks muutunud. Gabi saab mu peale kindlasti pahaseks, aga pean tunnistama, et ta on siiani vahel liiga temperamentne.» 

Rodrigo ja Gabriela suhe lõppes juba aastaid tagasi, aga koos tehakse muusikat tänaseni. «Mingis mõttes on nüüd koos esineda lihtsam,» tunnistab Rodrigo. «Lõpuks ometi pole meil suhtes inimeste halbu kombeid ja austame teineteist rohkem. Ma arvan, et armastus muusika vastu on meie vahel alati tugevam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles