Taani politsei saatis 250 joobes rootslast minema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taani politsei teatel korraldas umbes 500 joobes rootslast eile Helsingøris paraja märuli ning pooled neist ehk 250 pandi praamide peale ja saadeti Rootsi tagasi.

Taani linn Helsingør on noorte rootslaste jaoks kohalik «Ibiza», edastab The Local.

Mitu politseiautot transportis noori joobes rootslasi sadamasse, kus nad sunniviisiliselt pandi Taani ja Rootsi vahel sõitvatele praamidele.

«Need noored olid Helsingøris pidutsemas, nende jaoks on see paik nagu natuke Hispaania kuulsa kuurorti Ibiza laadne. Neid võis olla umbes 500 ja nad kõik tahtsid alkoholi tarbida, kuid kõigile ei jätkunud ruumi,» teatas politseinik Søren Bjørnestad.

Kui osa rootslastest ei mahtunud Helsingøri ööklubidesse ja baaridesse, kogunesid nad linnas hakkasid huligaanitsema ja tühjaks joodud õllepudeleid loopima.

«Eraldasime agressiivsed rootslased ülejäänud grupist ja viisime nad praami peale, et nad Rootsi tagasi sõidaksid ja rahuneksid. 10 – 20 viskus sadamahoones pikali ja nende ülesajamiseks tuli kasutada pipragaasi. Kuid ka nemad said praamile pandud,» lisas Bjørnestad.

Taani politsei informeeris Rootsi politseid, et joobes noored rootslased on saabumas  Helsingborgi.

Taani politsei teatel on suvisel ajal joobes Rootsi noored seal tavaline nähtus, kuid varem ei ole olnud nii palju lihavõtete ajal pidutseda tahtnud rootslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles