Kolm meest esitavad Juhan Viidingu laule

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem.
Jaagup Kreem. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis on 10. veebruaril kell 19 Juhan Viidingu laulude õhtu „OSA 2“, kus samanimelise plaadi laule esitab Jaagup Kreem ning teda saadavad Tiit Kikas ja Taavi Langi.
 

Need kolm meest salvestasid ka Viidingu laulude esimese plaadi "Eluaeg olen tahtnud õue“.

Et Viidingu laulude esimene plaat sai rohkesti sooja ja südamlikku tagasisidet ja tihti on küsitud, miks ei jõudnud plaadile see või too lugu, üllitasid muusikud uue plaadi.

“Nüüd tegime kõigile soovijatele vastu tulles veel ühe plaadi, “OSA 2”, millelt leiab veel suure hulga onu Juhani esitatud ja ka tema tekstidele valminud laule,” põhjendas Viidingu laulude teise plaadi välja andmist luuletaja õepoeg Jaagup Kreem.

Muusikud kutsus kokku Jaagup Kreem, kellel oli pikka aega küpsenud plaan oma onu, Juhan Viidingu lauludest plaat salvestada. Tiit Kikasega koos valmisid lugudele seaded.

Esimesel plaadil kõlavad multiinstrumentalistist Kikase esituses peale viiuli flööt, parmupill, mandoliin, tuuba. Teise plaadi salvestuseks otsis Kikas välja veel kontrabassi, kandle, akordioni, kellamängu ja teisigi põnevaid hääli tegevaid pille. Kitarril saadab laule noor ja andekas kitarrist Taavi Langi.

Nii plaadil kui kontsertidel kuuleb Jaagup Kreemi luule esitamise ja laulmise viisi sootuks teise nurga alt, kui seda seni Terminaatori solistilt ollakse harjunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles