Vaata! Tallinnas teatris NO99 jagati välja tänavused teatriaasta auhinnad

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ETV2 näitas teatripäeva auhinnagalat Teatrist NO99 enneolematul moel!

Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeva õhtul, 27. märtsil nägid lavakunstisõbrad ETV2 vahendusel teatriauhindade üleandmist, mida võõrustas tänavu Teater NO99. Gala korraldati televaatajate pilgu jaoks nii nagu seda kunagi varem tehtud ei ole.

Foto: Mihkel Maripuu

Teleülekande produtsendi Ruth Alaküla sõnul tuli just NO99 poolt eriline idee näidata suurejoonelist sündmust ühe kaameraga.

"Üksainus kaamera ei tähenda siin aga sugugi paigalseisvat pilti. Niinimetatud kraanakaamera, mis on tehniliselt tõeliselt tipptasemel, liikus sel õhtul paindlikult just sinna, kus parasjagu tähtsad asjad toimusid, näidates nii üld- kui ka suuri plaane. Operaatori ümber töötas terve tehniline meeskond, see oli väga huvitav täppistöö, mida pole Eestis seni näha olnud," selgitas Alaküla.

Foto: Mihkel Maripuu

Ta lisas, et ülekande tegijad tunnistasid toimunu põnevust, aga ka riskantsust, kus igaks juhuks olid valmis varumeeskond, sest tegu oli ainulaadse ettevõtmisega.

Foto: Mihkel Maripuu

Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo lavastatud õhtul küsisid Teater NO99 näitlejad, mis on see, mis on Eesti teatri toonud siiani. Mida me mäletame, kui me mäletame teatrit? Millised on need hetked, mis hoiavad teatrit meeles ka pärast etenduse lõppemist?

Kaamerate ees selgusid teatripreemiate laureaadid, auhindade jagamise pinget nägi otse-eetris just sellisena nagu see kohapeal oli. Kakskümmend kuus preemiat möödunud aasta pingutuste eest pälvisid Eesti teatri autorid, kes esindavad väga erinevaid kunstilisi lähenemisi.

Teleülekande režissöör Erle Veber, produtsent Ruth Alaküla, juhtoperaator Meelis Veeremets. Lavastajad-kunstnikud on Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo.

Teatriauhindade üleandmine Teater NO99-s  27. märtsil, vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles