Video: saatejuht lasi võtta oma jalast liha, et saada teada, millise maitse ja lõhnaga see on

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC saatejuht Greg Foot
BBC saatejuht Greg Foot Foto: Youtube

Briti ringhäälingu BBC saatejuht šokeeris vaatajaid, tehes eksperimendi tema jalast võetud liha abil.

Greg Foot tegi «inimlihasöömise» katse oma Youtube`i videoseeria BritLab raames, saamaks teada, kuidas see liha maitseb.

Saatejuht lasi kirurgil oma jalast eemaldada osi, neid praeti ja töödeldi laboris maitseainetega, et saada teada selle liha lõhn ja maitse.

Kuna kannibalism ja inimliha söömine on ametlikult keelatud, siis pani mees laboris saadud lõhna ja maitse hamburgerikotletti.  

«Tean, et inimliha ei ole lubatud süüa, isegi enda oma mitte, kuid on viise, kuidas maitse siiski teada saab. Mul oli lõhn ja maitse teada ja selle põhjalt tegin mitut liha sisaldava kotleti, millel oli minu jalaliha lõhn ja maitse,» selgitas saatejuht.

Foot lisas, et inimliha meenutab nii veise- kui lambaliha.

Saatejuhi ebatavaline katse üllatas nii teadlasi kui ka teisi tema videot vaadanuid.

Oli ka neid, kes pidasid seda lihtsalt liiga haigeks eksperimendiks.

«Miks inimliha söömine on keelatud? Me oleme osa loomariigist ja mõnes mõtted lehmade, sigade ja kodulindudega sarnased,» kommenteeris üks videot näinu.

Oli veel üks, kelle arvates ei tohiks inimliha söömine olla ebaseaduslik ning tal on ainuõigus oma keha üle ja ta võib oma liha süüa, kui tahab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles