Põnevik, mis jutustab tõestisündinud loo mehest, kes röövis miljoneid eurosid, kasutades selleks vaid oma sarmi ja mobiiltelefoni

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Prantsuse põnevik "Aitäh helistamast" räägib uskumatu loo mehest, kes pettis välja sadu miljoneid eurosid - ainsaks relvaks mobiiltelefon. Mobiiliajastu manipulaatorit mängib prantsuse staar Vincent Elbaz.
Uus Prantsuse põnevik "Aitäh helistamast" räägib uskumatu loo mehest, kes pettis välja sadu miljoneid eurosid - ainsaks relvaks mobiiltelefon. Mobiiliajastu manipulaatorit mängib prantsuse staar Vincent Elbaz. Foto: promo

Neljapäeval esilinastub meie kinodes prantsuse põnevik “Aitäh helistamast”, mis jutustab tõestisündinud loo mehest, kes röövis miljoneid eurosid, kasutades selleks vaid oma vankumatut sarmi ja mobiiltelefoni.

Foto: promo

Mobiiliajastu manipulaatorit mängib prantsuse staar Vincent Elbaz, kes tegi koos Helen Mirreniga hinnatud rolli filmis “Saja sammu teekond” ning on võitnud TV6 ekraanil südamed seriaalis “Kolm musketäri” (fotol vasakul)

Filmi rezhissöör Pascal Elbe on enne filmi tegemist isiklikult kohtunud peategelase prototüübiga, et jutustada humoorikas ja veenev lugu tema hullumeelsetest raharöövidest, mis üle maailma avalikkust jahmatasid.

“Telefonipettuste ekraanil esitamine oli tõeline väljakutse. Ometi olin kindel, et seda on võimalik teha, just nende kõnede pärast ma filmi teha tahtsingi. Vaadata, kuidas keegi laseb endaga manipuleerida, kahtleb, uuesti usalduse võidab ja siis korraga kõik minna laseb,” räägib rezhissöör Pascal Elbe.

Foto: promo

”Filmi tegevus toimub pärast 11. septembrit, pärast Madriidi ja Londoni atentaate, ühiskonnas, mida pidevalt turvatakse. Tänu luurele välditakse palju juhtumeid! Kuid see mees mängib kõike kahtlustava õhkkonna peale. Ta kasutab ära kõike, mis teda ümbritseb.”

Filmi levitaja, Menufilmid juhi Anu Veermäe-Kaldra sõnul on film väga ajakohane ka Eestis, kus ajakirjanduse vahendusel on ikka jälle võimalik lugeda mõnest pettuseskeemist. Samas on film üles ehitatud läbi huumori ja hoitud põnevust viimase sekundini, mille puhul on lausa uskumatu mõelda, et aluseks on tõestisündinud lugu ja inimesed.

Film linastub alates neljapäevast, 24. märtsist Tallinnas Kinos Artis, Coca-Cola Plazas ja Apollo Kinodes.

Filmi levitajaks Eestis on Menufilmid, mille eesmärgiks on tuua kodumaise kinopublikuni häid Euroopa filme.

AITÄH HELISTAMAST (Je compte sur vous) Lavastaja: Pascal Elbé Osatäitjad: Vincent Elbaz, Julie Gayet, Zabou Breitman, Ludovik, Anne Charrier jt.

Žanr: põnevik Tõestisündinud lool põhinev riukalik põnevik AITÄH HELISTAMAST räägib uskumatu loo mehest, kes röövis sadu miljoneid eurosid Prantsusmaa kõige prestiižsematest finantsasutustest – ainsaks relvaks mobiiltelefon.

Juba jõmpsikaeas oli näha, et Gilbert on südametemurdja – säärast oskust inimestega manipuleerida ja saada neilt, mida hing ihaldab, oskavad vaid vähesed. Aastakümneid hiljem, kui mobiiltelefonide sim-kaardid pakuvad lõputuid võimalusi, on selge, et vaid taevas võib olla Gilbert’i kelmuste piiriks.

Nagu geeniustele tihtipeale omane, ei suuda ka Gilbert piiri pidada ja tema anne muutub hulluseks - oma viimase röövi teeb ta politseijaoskonnast, olles ise juba vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles