Kes on need kolm Brüsselis kannatanut, kelle fotod levivad kulutulena (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hakkasid pärast Belgia Brüsseli terrorirünnakuid levima kulutulena fotod sündmuskohalt ning nende seas on ka pilt kahest Zaventemi lennujaamas olnud naisest, kellest üks on uimane ja verine ning teine šokis ja räägib telefoniga.

Draamatiliset fotost sai rünnakute üks sümbolpilte.

Briti ja USA meedia andmetel on sellel ülesvõttel paremal India lennufirma Jet Airwaysi stjuardess Nidhi Chapekar, kes sai plahvatuses vigastada ja paraneb Brüsseli haiglas. Tegemist on kahe lapse emaga, kes elab Mumbais. Chapekari kõrval on ta kolleeg, kelle nimi ei ole teada, kuid ta olevat saanud silmavigastuse.

Kaks stjuardessi ootasid Brüsseli lennujaamas lendu Ameerika Ühendriikidesse, kui käis kaks kõva kärgatust.

India Expressi teatel oli meedias ilmunud foto Chapekari perele ainus viide, et ta elus on. Naise abikaasa Rupesh Chapekar ja sugulased ei saanud temaga kontakti ega teadnud naise saatuse kohta midagi. Veel ei ole teada, millal naine haiglast pääseb ja Indiasse lennata saab.

Kahest naisest tegi foto grusiinlannast fotograaf ja reporter Ketevan Kardava, kes ootas lendu Šveitsi Genfi. Kardava oli üsna plahvatuskoha juures, kuid ise kannatada ei saanud.

«Aknaklaasid ja uksed lendasid eest, kõikjal oli suitsu ja purunenud esemeid. Nägin kümneid inimesi vereloikudes lamamas,» meenutas fotograaf.

Naise esimene reaktsioon oli kontrollida oma jalgade olemasolu.

Siis raputas lennujaama teine plahvatus ja inimmass hakkas paanikas väljapääsude poole jooksma.

«Tahtsin sealt pääseda, kuid samas ka jäädvustada toimunut. Fotoreporterina on minu töö jäädvustada sündmusi. Sain aru, et olen seal ainus, kes seda tol hetkel teha sai,» lisas fotograaf.

Kardava esimene pilt oligi kahest naisest, kellest üks oli kollases jakis ja silmanähtavalt vigastatud.

«See naine oli sügavas šokis, ta lihtsalt istus ja vaatas tardunud pilgul,» selgitas fotograaf.

Ta ei küsinud naise nime, vaid jätkas pildistamist, märgates maas lamamas pikka kasvu meest, kes ostus belglasest korvpalluriks, 37-aastaseks Sebastian Belliniks. Tema jalad olid vigastada saanud ja jalgade juures oli näha verd.

Brüsseli Zaventemi lennujaamas hukkus kahes rünnakus umbes 11 inimest ja kannatanuid oli üle 100. Kolmas pomm plahvatas Brüsseli Maelbeeki metroojaamas, kus võis hukkuda 20 ja saada vigastada umbes 130 inimest.

Belgia politsei leidis lennujaamast nii plahvatamata pommivöö kui ka relva. Politsei käivitas operatsiooni, kuid rohkem ei ole lõhkeainet leitud.

Belgia politsei avalikustas turvakaamera salvestise fotod kahtlusalustest, kes võisid olla nüüdse terrorirünnaku toimepanijad. Kaks meest lasid end lennujaamas õhku, üks on seni tagaotsitav.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles