Loe huvitavaid fakte Hurtsi kohta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popduo Hurts
Popduo Hurts Foto: promo

Avaldame ainult väikese osa faktidest Hurtsi kohta, mida on meile saatnud lugejad. (Tegemist on lugejate saadetud faktidega, mis pole toimetuse poolt kontrollitud!)

Hurts võtab osa Shockwaves NME 2011 auhinnajagamisest, kodulehel palutakse hääletada, st valida, kõige meelepärasem kategooria nende bändile.

Nad on loonud endale oma isikliku jälgimise saidi Cinematheque.

«Wonderful Life» videos tantsiva tüdruku leidsid nad ajalehekuulutuse kaudu. Nad panid üles kuulutuse, kus oli kirjas, et otsivad tüdrukut, kes tantsiks videos ja kannaks musta kleiti. Üks tüdruk tuligi stuudiosse kohale. Talle öeldi – siin on laul - tantsi. Nad ei tea isegi tema nime. Nad maksid talle 20 dollarit sularahas ja rohkem pole temast kuulnud.

Adam ja Theo kohtusid ühe pubi juures, kus nende mõlema sõbrad kaklesid. Kuna kumbki pole kakleja tüüpi, hakkasid nad hoopis muusikast vestlema. Ajaks, mil kaklus läbi sai, olid nad juba otsustanud koos bändi tegema hakata. Enne Hurts’i mängisid nad bändides Bureau ja Daggers.

Theo on vasakukäeline ja kirjutas väiksena tagurpidi.

Viimane kõlakas on, et neile pakutakse koostööd Leona Lewisega.

BBS Sound of 2010 edetabelis, mis kajastab järgmise 12 kuu kõige paljulubavamaid bände, tulid nad neljandaks.

Nad on öelnud enda kohta, et viljelevad 80ndate stiilis electro-pop´i, mis on inspireeritud Briti mentaliteedist - «mitte liiga halvasti».

Nende muusika on inspireeritud inglaste vastusest küsimusele «Kuidas läheb?» Not too bad ehk siis melanhoolne, depressiivne ja mitte kõige optimistlikum muusika. See vastus väljendab bändi jaoks igavest rahulolematust oma eluga ja püüdlust alati millegi parema poole.

Pooleteise aasta eest, kui nad filmisid originaalvideot loole «Wonderful Life», panid nad kohaliku poes ukse taha kuulutuse, et otsivad videosse tantsijat ja kui keegi on huvitatud, ilmugu sinna paika selleks ajaks ning kandku musta. Kui filmimise aeg oli kätte jõudnud, ootasid nad tunde, kuid kedagi polnud kohale ilmunud. Lõpuks siis tuli üks naine. See naine tantsis väga veidralt ning hiljem sai tasuks 20 naela. Nüüdseks on sellel samal videol Youtube's aga täpselt 15 791 477 vaatamist. Irooniline, kas pole?

Hurts käis Suurbritannias tuuril koos Scissor Sistersiga.

Nad on teinud dueti koos Kylie Minogue'ga «Devotion».

Hurtsi albumil on laul nimega «Evelyn». Evelyn oli õde haiglas, kus Theo pikemat aega viibis, kuna sattus kaklusesse. Laulu kirjutas ta haiglas viibides.

Hurtsi ees ei ole artiklit The! Ise on nad selle kohta öelnud, et ainus, mille ees The on, on laulja enda nimi Theo. Bändi nimevaliku kohta ütlevad nad, et see on huvitav ja emotsionaalne.

Lugu «Wonderful Life» räägib mehest, kes tahab enesetappu teha ja naisest, kes teda päästab. Mees armub esimesest silmapilgust.

Lool «Wonderful Life» on kaks videot. Originaalvideos tantsib üks naine, kes oli bändiliikmete arvates ideaalne,  nad oleks tahtnud teda ka oma uude videosse, kuid kuna nad ei teadnud tema nime ega kontakandmeid, ei ole nad naist kätte saanud. Nad loodavad siiamaani, et leiavad ta.

Live-show'del kasutavad nad taustalauljana ooperilauljat.

Võtavad osa Eurovisioonist.

Neid on võrreldud legendaarse bängiga Pet Shop Boys.

Nende selle aasta lemmikud on olnud Lady Gaga «Alejandro», The Drums «Down By The Water»,  Clare Maguire  «Ain't Nobody», Eminem «Not Afraid».

Hurtsi poisid tegid vahva lükke ja panid oma plaadilepingusse tingimuse, et plaadifirma peab neile lisaks muudele asjadele muretsema ühe kammi, ühe vihmavarju ja kaks piletit Eurovisiooni lauluvõistlusele.

Theo Hutchcraft ja Adam Anderson suhtlesid muusika tegemise teemal algul ainult interneti teel, kuna nad polnud kindlad, et nad üksteisele meeldivad.

Septembrikuus ilmus artikkel, milles oli kirjas, et kuna neil on nii kiire, siis Theol polegi hetkel elukohta, vaid peatub hotelli tubades, seal piirkonnas, kus vaja. Selle positiivseks küljeks tõi ta välja, et vähemalt on tal ülisuur kotitäis šampoonipudeleid.

Nende esimese singli «Blood, Tears and Gold» video ei läinud neile maksma midagi, «Wonderful Life» maksis 20 naela, mis läks tantsijatele.

Kuidas Theo leidis endale sobiva juuksegeeli: Red Dax- liiga tugev, Blue Dax- aja raiskamine. Kui ta elas Brixtonis, siis ta külastas afrojuuste poodi, kus üks väike kuldne tops vaata talle otsa- Sporting Waves. Ta osti endale kümme topsi ja see oli täiuslik.

Hommikune enda korda sättimine võtab Adamil aega kuus minutit. Kui ta peab kodust lahkuma 6.30, siis ta paneb äratuskella helisema 6.17, siis lükkab veel seitsmeks minutiks äratust edasi. Juukseid laseb ta lõigata 5 naela eest juuksuris, kus ei räägita sõnagi inglise keelt.

Sajandivahetuse paiku läbis Adam riietumisel kahetsusväärse etapi. Ta kandis nii suuri altlaienevaid pükse, et ta sai 10 purki õlut vabalt ööklubisse sisse viidud.

Theo kaelakee on kõige kallim, asi, mida ta kandis intervjuu andmise ajal. Ta ostis selle päev pärast seda, kui nad olid sõlminud plaadilepingu. Ta mõtles, et ta ostab midagi kallist, et kui enam hästi ei lähe neil, siis ta saab selle poodi tagasi viia ja raha tagasi.

Adami stiili eeskujuks on tema surnud vanaisa. Vanaisal olid hästi lõhnavad kingad, kandis vesti ja omas seitset ahvi.

Kõige kummalisem koht, kus nad on kuulnud lugu «Wonderful Life», oli Kreeka hotellis. Kui nad hotelli sisse astusid, hakkasid vastuvõtulauas olnud teenindajad neile laulma «Wonderful Life'i».  Neid paluti ka Kreeka «Pop Idoli» viimase kolme võistleja mentoriks, aga seda ei juhtunud, kuna üks võistleja sai närvivapustuse. 

Küsimusele «Kas Te olete kunagi mida varastanud?» vastas Adam, et see on ta teine nimi. Kõik sai alguse 1989.aastal ja kuna tal oli igav, siis see andis talle tegevust. 

Pärast  Euroopa turneed lubasid nad mõtlema hakata maailmaturneele.

«X-Factorile» antud intervjuus mainisid nad veel, et selle aasta osalejatest meeldiks neile koostööd teha Aiden Grimshaw-ga(kes langes saatest välja viimase kümne seas).

Enne Hurts'i olid laulja Theo ja süntesaatorimängija Adam eelnevalt bändis nimega «Bureau» (muuseas – Bureau tähendab prantsuse keeles kontorit või kontorilauda), mis hiljem kandis nime «Daggers» ehk eesti keeles pistodad.

Bändi üks taustalauljatest liveshow'des on ooperilaulja Richard, kelle avastas Theo koos oma vanaemaga, kui nad läksid vaatama «Penzance piraate». Eriline on see seetõttu, et nimelt on Richard tervelt 2 meetrit ja 13 sentimeetrit pikk.

Nende esimene avalik esinemine toimus Londonis kohas nimega Dublin Castle, kuhu oli neid kogunenud kuulama vaid kümmekond inimest.

Hurtsi debüütalbumil «Happiness» teeb kaasa ka 23. veebruaril Tallinnas esinev Kylie Minogue, laulus «Devotion». Kylie said nad nõusse, kirjutades talle armastukirja, kus palusid tal nende projektis osaleda. Kylie vastas nende kirjale.

Oma praeguse bändi Hurtsi muusikat tegid nad tänavatantsu (street dance) stuudio all asuvas keldris, kus akendest oli näha vaid tänaval kõndivate inimeste kingade taldu ja ülevalt kostus põhiliselt RnB muusika, koos kõva hüplemise/karglemise ja trummeldamisega.

Theo on öelnud, et päeva lõpuks on nad Adamiga tegelikult vaid muusikafännid, kes teevad oma muusikat selleks, et täita auk omaenda muusikamaailmas.
 
Omavahelist koostööd on Theo kommenteerinud sõnadega: «Bändis olen mina «valge», mis on vastukaaluks Adami «mustale».»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles