Välismaal kuulsust koguv disainer Roberta Einer: tundub, et Eesti disainerid on liiga kinni mugavustsoonis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainer Roberta Einer
Disainer Roberta Einer Foto: Instagram/ Roberta Einer

Londonis elav ja töötav noor Eesti moedisainer Roberta Einer arvab Eesti Disaini Keskuse blogis, et Eesti disaineritel jääb tihtipeale kogu oma potentsiaal rakendamata. Tema ise on elus võtnud vastu julgeid otsuseid ja mugavustsoonist välja.

Foto: Facebook/ Roberta Einer

Paar nädalat tagasi Londoni moenädalal oma sügis-talve'2016-2017 kollektsiooni esitlemist ja Pariisi showroomis müügiga tegelemist veedab moekunstnik Roberta Einer puhkust Eestis.

«Üritan mõtteid koguda, kuhu järgmise kollektsiooniga loominguliselt liigun ning proovin endast märku anda ka Eesti disaini- ja moemaastikul,» räägib Roberta.

Noor naine usub, et sihikindlus ja enesekriitika on disainimaailmas esmatähtsad: «See kui andekas oled sa disainerina, pole tihtipeale enam see kõige tähtsam.»

Kodumaine disainiskeene on Roberta sõnul progressiivne ja arenev, kuid tihtipeale natukene liiga kartlik. «Uute disaini- ja kunstiinimeste pealekasv on väga äge, kuid vahel tundub et ollakse liiga kinni enda mugavustsoonis ja seetõttu jääb asjade terve potentsiaal kasutamata.»

Loe lähemalt Disainikeskuse lehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles