Retrobesti peaesineja selgunud: Suvel esineb Otepääl miljonite lemmik, näitleja ja laulja, Jason Donovan

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylie Minogue ja Jason Donovan kontserdil Hit Factory Live Christmas Cracker 21. detsembril
Kylie Minogue ja Jason Donovan kontserdil Hit Factory Live Christmas Cracker 21. detsembril Foto: SCANPIX

Sel suvel saab Eestis esmakordselt näha Austraaliast pärit lauljat ja näitlejat Jason Donovani. Miljonite lemmik annab võimsa retroelamuse, esitades oma tuntumaid hitte, mille seas on “Sealed With A Kiss”, "Any Dream Will Do" ja “Too Many Broken Hearts”.

Jason Donovan on pärit Austraaliast, kus alustas juba varakult näitlejakarjääri. Mehe seriaalidebüüt algas juba 11-aastaselt, kui astus teleekraanile koos Kylie Minogue'ga telesarjas “Skyways”. Laiema tuntuse ja Austraalia parimaks näitlejaks sai Donovan pärast seda, kui võttis vastu Scott Robinsoni rolli teleseriaalis “Naabrid”, mida on näidatud ka meie kodumaal. “Naabrites” oli Donovani partneriks samuti maailmakuulus laulja Kylie Minogue. Donovani ja Minogue sarja tegelaste pulm purustas telemaastiku rekordeid ja seda vaatas 19 miljonit silmapaari.

Donovan mängis “Naabrites” ligi 400 episoodis ja loobus rollist lauljakarjääri kasuks. Mehe debüütalbum “Ten Good Reasons”  purustas koheselt rekordeid nii Austraalias kui ka Euroopas, müües kokku 13 miljonit koopiat. Donovanist sai hetkega ihaldusobjekt, teda sai näha kõikjal, alates särkidest lõpetades kõmuajakirjadega. Statistika kohaselt minestas tema kontserdil iga 12 sekundi tagant üks fänn. Ühel 1989. aastal toimunud kontserdil Inglismaal vajas turgutamist kokku 275 Jason Donovani fänni.

1991. aastal kutsus Andrew Lloyd Webber Donovani ühe oma muusikali peaosasse. Ekspertide kriitilised eelarvamused purunesid juba esietendusel, mis võeti vastu püstijalu. Londoni West Endi teatri lavastus osutus nii populaarseks, et piletid olid hetkega kaheks aastaks välja müüdud.

Juba sel suvel saab Jason Donovani imelist karismat ja suurepärast lauluhäält kuulata Otepää imelisel kuppelmaastikul toimuval ajastuelamuste festivalil Retrobest. Donovan viib publiku ajas aastakümneid tagasi oma unustamatute hittide seltsis, mille seas hullutab fänne “Too Many Broken Tears”, “Sealed With A Kiss”, "Any Dream Will Do" ja “Everyday”. Jason Donovani kõrval astuvad festivalil üles Jenny Berggren, Thomas Anders ja Modern Talking, Boney M, F.R. David, N-Trance, Maria Nayler ning maailmakuulus ABBA muusika live-show. Festivali üheks tippesinejaks on DJ Bobo.

Retrobest on Otepää linna 900 juubeli lõppkontsert. Juubeliaasta kogu programmi kohta saab lisainfot aadressilt www.otepaa.ee/otepaa900.

Retrobest toimub Pühajärve ääres 1. ja 2. juulil 2016. Festivalile on juba pileti soetanud tuhanded ajastuelamuste ja retromuusika fännid. Retropiletid on müügil www.retrobest.ee ja Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles