Eestit esindab Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste finaalis baarmen Angelika Larkina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varssavis pärjati Bacardi Legacy kokteilivõistluse Eesti finaali võitjaks baarmen Angelika Larkina, kes esindab oma loodud kokteiliga «MiAmor» Eestit maailmameistrivõistluste finaalis aprillis San Franciscos. Finaalis konkureerivad võidu nimel 36 riigi baarmenid.

«Pääs finaali teeb mind tõeliselt õnnelikuks – see on suurepärane võimalus õppida maailma parimatelt, näha neid töötamas ning tutvuda niivõrd paljude riikide kokteilitrendidega. Samas tunnen, et seekord on mul finaalis kanda suurem vastutus,“ ütles baarmen Angelika Larkina Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) koolituskeskusest.

Angelika Larkina jõudis 2014. aastal esimese eestlasena Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste finaalis kaheksa parema hulka.

«Minu loodud kokteili koostiosad on ülemaailmselt paremini kättesaadavamad kui eelmisel korral mind finaali viinud kokteilil. Palusin sõpradel erinevates riikides seda valmistada ja nende kogemuse põhjal peaksid koostiosad kõikjal olema saadaval. Kuna võistlusel otsitakse kokteili, millel on potentsiaali jõuda eri maailmajagude kokteilimaailma, siis on see žürii jaoks oluline argument. Kuid sellest üksi ei piisa – hinnatakse kokteili välimust, maitset, kuid ka inspiratsioonilugu ja esitlust. Tuleb säravalt meelde jääda!» ütles baarmen Angelika Larkina EBA koolituskeskusest.

Bacardi Legacy kokteilivõistlusel osalemiseks peavad baarmenid looma ise uue kokteiliretsepti ja võistlusel kokteili valmistama ning žüriile esitlema. Angelika Larkinale tagas pääsu finaali tema loodud ja armastusest inspireeritud kokteil «MiAmor“.

Finaali pääsemise nimel võistlesid Bacardi Legacy Eesti finaalis: Angelika Larkina kokteiliga «MiAmor», Regeri Zoo kokteiliga «The Don Vivant» ja Marge Mänd kokteiliga «Cuba Rico». Kolm Eesti finaalis võistlejat selgitati välja novembris toimunud Eesti eelvoorus.

Võistlejate erialaseid oskuseid, sh kokteilide valmistamist ja esitlemist hindas rahvusvaheline žürii koosseisus: Bacardi brändisaadik, 2013. aasta Bacardi maailmameistrivõistluste võitja Elizaveta Evdokimova ning rahvusvaheliselt tunnustatud baarmenid ja koolitajad Chris Moore ja Daniele Dalla Pola.

Bacardi korraldab maailmameistrivõistlust Bacardi Legacy Global Cocktail Competition alates 2008. aastast. Bacardi Legacy maailmameistrivõistlustele pääsemiseks võistlevad baarmenid üle maailma esmalt kohalikes voorudes, kus selguvad finalistid. Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste peaauhinnaks on erialased täiendus- ja koolitusreisid, kus õpitakse tundma maailmakuulsate baaride edulugusid ja kohtutakse kogemuste ning teadmiste vahetamiseks mitmete tipp-baarmenitega üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles