Pildid: Lille´i kesklinnast leiti 16. sajandi kindlus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal Lille`i kesklinnas väljakaevamisi tegevad arheoloogid avastasid 16. sajandist pärit  La Phalecque´i  kindluse varemed.

Väljakaevamiste taga oleva Prantsuse arheoloogiliste uuringute keskuse teatel on selle kindluse kohta väga vähe informatsiooni, edastab The Local.

Väljakaevamised leiavad aset 5800-ruutmeetrisel alal ärilinnaosas Euralilie´s ja elumajadega linnaosas Fives´is, kuna sinna tahetakse hiljem rajada uusehitisi.

Arheoloogide üllatuseks on neis kahes nimetatud paigas elatud alates esimesest sajandist eKr, kuid eriti palju on admeid seal 16. sajandil kindluses elanute kohta.

«Tegemist on kindlusega, mis oli tolleaegne luksuslik elu- ja kaitserajatis, leidsime seal palju mugavusi,» teatas arheoloog Vincent Lascour.

Luksusesemete hulka saab paigutada Veneetsia päritolu klaasnõud, hõbelusikad ja rikkaliku mustriga keraamika.

Kuid teised leiud näitasid, et elu selles kindluses ei olnud ainult söömingud ja lõbutsemine, sest leiti nii kahurite jäänuseid kui kahurikuule.

Oletatakse, et see kindlus mängis tähtsat rolli Prantsuse ja Flandria konfliktides, kuna Lille asub Põhja-Prantsusmaal, Prantsuse-Belgia piiri lähedal strateegiliselt tähtsas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles