Rootsi poiss sai 14-aastaselt isaks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsis elav teismeline Pontus Rosenborg on alles teismeline, kuid temast sai juba isa.

Rosenborg kohtus oma lapse ema Fanny Ståhliga 2013. aastal Stockholmi kontserdipaigas Globenis Justin Bieberi kontserdil, edastab Expressen.

Siis said 13-aastasest poisist ja 15-aastasest tüdrukust sõbrad, kuid suhe viis lõpuks seksini.

2014. aasta suvel ilmnes, et siis juba 16-aastane Ståhl on rase ja rasedus on jõudnud 12. nädalani.  Rosenborg oli selleks ajaks saanud 14-aastaseks ja pärast lapse sündi sai temast Rootsi noorim isa.

Poisi sõnul oli ta kaaslase ootamatust rasedusteatest šokeeritud ja ta ei teadnud, mida teha.

«Ma kartsin ja olin šokeeritud. Mind vaevas mõte, et ma ei taha kooli pooleli jätta ja kuidas last hoidma peab. Arutasime kõik läbi, langetasime otsuse, et kuna meil endil on mitu õde ja venda ning meile meeldivad lapsed, siis saame ka meie lapse,» selgitas poiss.

Paari tütar Melanie sündis 2015. aasta aprillis.

Nad jagasid oma õnne sotsiaalmeedias ja ootasid negatiivset vastukaja, kuna nad on nii noored ja elukogenematud, kuid üllatuseks oli palju positiivselt suhtujaid.

Oli ka neid, kes olid nende pärast mures, kuidas nad kooli ja õpingute kõrvalt lapsega toime tulevad.

«Sotsiaalmeedias oli paar isikut, kes arvasid, et meil jäävad teismeea rõõmud kogemata ja lapse kõrvalt õppimine on raske. Samas oleme saanud palju toetust,» teatas Rosenborg.

Paar esines oma looga Rootsi televisiooni sarjas «Noored vanemad» ja aprillis tähistavad nad oma tütre esimest sünnipäeva.

Fanny Ståh koos tütre Melaniega elab nüüd Stockholmis, kus noor ema õpib ning isa Pontus Rosenborg elab Bollnäsis, kuid ta külastab neid nii sageli kui võimalik.

Noormees õpib praegu Bollnäsi kooli üheksandas klassis, kuid keskkooli tahab ta minna Stockholmi, et olla lapse ema ja tütre lähedal.

«Seni on kõik toiminud, oleme sama head vanemad nagu seda on näiteks 30-aastased. Raha on meil küll vähem, kuid me oleme kokkuhoidlikud. Meie pered on meid igakülgselt toetanud, ilma nende abita ei tuleks me toime,» selgitas noor ema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles