Uus koorikloomaliik sai nime Elton Johni järgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elton John
Elton John Foto: SCANPIX

Indoneesia Raja Ampati korallrahult avastatud uus koorikloomaliik sai endale teadusnime tuntud Briti muusiku Elton Johni järgi.

L. eltoni nimetuseks saanud loom leiti  parasiitsuhtes selgrootu ehk invertebraadiga, milles peremeesloom ei saa kannatada ega saa ka kasu, edastab The Telegraph.

L. eltoni ei oska laulda, kuid miks ta sai nime kuulsa laulja järgi?

Ameerika Ühendriikide Florida Halmose loodusteaduste ja okeanograafia kolledži teadlane James Thomas oli see, kes uue liigi avastas ja  koorikloomale nime panemist selgitas.

«Kogu oma teaduskarjääri jooksul laboris töötades olen kuulanud Elton Johni muusikat ja selle tõttu sai koorikloom tema järgi nime. Kui vaatasin seda looma laboris mikroskoobi all, siis tuli mulle kohe meelde Elton John,» teatas zooloog.

Pärast Indoneesia avastust ilmnes, et Hawaiil on L. eltoni võõrliik, mis on sinna jõudnud hiljuti.

Varasemast on teada ämblik, kes sai  muusiku David Bowie järgi nimeks Heteropoda davidbowie, tarantlit, kes kannab kantrilaulja Johnny Cashi järgi nime Aphonopelma johnnycashi, kärbes Scaptia (Plinthina) beyonceae sai nime lauljanna Beyonce järgi ja on olemas sõnnikumardikas Canthidium (Eucanthidium) darwini, kes kannab loodisteadlase Charles Darwini nime.

Wikipedia: vähid ehk vähilaadsed ehk koorikloomad (Crustacea) on väga mitmekesine alamhõimkond lülijalgseid. Tänapäeval tuntakse maailmas umbes 38 000 vähiliiki. 

Vähilaadsete pikkus ulatub 0,1 millimeetrist 60 sentimeetrini. Jäsemete ulatus on mõne liigi esindajatel kuni 3,5 meetrit ja maksimaalne kaal on kuni 20 kilogrammi.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles