Kodumaine post-rock ansambel Wolfredt esitleb oma albumit klubis Sinilind

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Voolpriit
Margus Voolpriit Foto: ETV

Kodumaine post-rock ansambel Wolfredt esitleb juba sel laupäeval oma albumit “Neverno”, klubis Sinilind, üritusel IINDIELIPS.

Lisaks Wolfredt’ile astub üles ka läinud aastal eduka albumi üllitanud Tartu shoegaze grupp She Bit Her Lip. Muusikat plaatidelt mängivad teenekad indiemehed Rivo Järvsoo ansamblist Picnic ning Pia Fraus’i bassimees Reijo Tagapere. 

algus: 21.00

pilet: 7€

Wolfredt sihib oma teisel albumil „Neverno“ taevasse 

Dreamphishi ja Pia Frausi ning Jan Helsingi trummar Margus Voolpriit ehk Wolfredt ilmutas oma teise sooloalbumi „Neverno“. „Neverno“ peal lööb Wolfred lauale üheksa instrumentaaloopust. Pikalt mõõdetud sammudega lood vormuvad kiht kihi haaval üha kõrgemale pürgides ja kui palade nimedki silme ette manada, siis selgub, et pea pooled neist tõepoolest ihkavad taevasse.

Seda kinnitab ka albumi kaanekunst. Kolme aasta taguse debüüt LP-ga „Lullabies to Vilhelmine“ võrreldes näitab Wolfredt end uuel albumil orgaanilisemastküljest, märksa rohkem kuuleb plaadil naturaalset trummimängu, indie- elektrooniline uitamine tasakaalustub sirgjooneliste post-rock seisundiriffidega.

Meenuda võivad kolleegid ookeanitagusest post-rock tradit sioonist, Explosions in the Sky, mis näib samuti kõrgematele sfääridele viitavat. Wolfredti jutustav kompositsioon juhatab läbi unistavate ballaadide järjepidevalt korduvate motiividega kitarrikaosesse ja vastupidi. Turvaline meeleolumuusika jätab süle ja seljaga vabadust ka jõhkramateks dünaamilisteks arenguteks ekspressiivsetel radadel. Kuigi tekstuuris tundub oma osa olevat tervel bändil, valmis „Neverno“ Wolfredti individuaalse loometöö tulemusel. Oma häält ta aga endiselt ei reeda. Või kui, siis hästi natuke. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles