Kui palju võib maksta Läänemere liinilaeval elamine? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line´i Amorella
Viking Line´i Amorella Foto: SCANPIX

Soome meedia uuris, kui palju võib maksta elamine Läänemerel seilaval liinilaeval näiteks ajal, mil korteris või majas toimub remont.

Tallink Silja pressiesindaja Marika Nöjdi teatel võib üks aastat merel elamist minna maksma sõltuvalt kajutiklassist 20 000 – 50 000 eurot. Need summad käivad laevade Silja Serenade ja Silja Symphony kohta.

«Kui kellelgi tõesti on vajadus elada ütleme üks aasta laeval, siis saame selle isikuga läbirääkimisi pidada ja kokkuleppele jõuda,» selgitas esindaja.

Kui üks aasta laeval elamist maksaks 20 000 eurot, siis ühes kuus tuleb välja käia umbes 1666 eurot.

Laveal elamine nõuab laevafirmalt ja laeva personalilt lisatööd, sest inimene elab pidevalt samas kajutis. Seega ei saa seda kajutit välja müüa ja puhastada tuleb seda võib-olla erineval ajal kui teisi kajuteid.

Samuti peab laeval elav isik saama tollilt eriloa, et ta ei lahku laevalt või elab seal pidevalt.

Viking Line`i pressiesindaja Johanna Boijer-Svahnströmi teatel algavad nende laevadel elamise kulud ühes kuus 2500 eurost, sõltuvalt kajutist, laeva sõidusuunast ja ajast.

Üks aasta elamist punavalgel laeval läheks maksma umbes 30 000 eurot.

Eckerö Line´i marketingijuht Ida Toikka-Everini arvates on laeval elamise idee suurepärane. Ta selgitas, et kruiis ja kajut maksavad Helsingi ja Tallina vahel sõites 45 eurot, ühes kuus on enamvähem 30 päeva, seega ühe kuu eest laeval tuleks maksta 1350 eurot ja aastas oleks laeval elamise tasu 16 200 eurot.

«Kahjuks ei saa meil laeva jääda, kui alus on samamasse jõudnud. Hiljem saab tagasi tulla, kuid kogu aeg ei saa laeval olla,» selgitas Toikka-Everi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles