Oled kalade tähtkujust? Vaata, milliseid raamatuid võiksid lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala Chilatherina alleni
Kala Chilatherina alleni Foto: SCANPIX

Nii mõnigi kord osutub sobiva raamatu, filmi või muusika leidmine raamatupoest keeruliseks, sest häid teoseid antakse välja tohutult palju. Kuidas aga valikuprotsessile loominguliselt läheneda?

Sageli valitakse raamatuid endale meelepärase žanri järgi ning kahtlemata on mõjutajateks ka professionaalsed soovitused – nii raamatuarvutustest kui raamatukaupluse töötajatelt, kuid kuna Eestis ilmub igal aastal palju kodumaiste ja väliskirjanike teoseid, võivad endale huvipakkuvad teosed vahel märkamatuks jääda.

Apollo raamatukaupluste keti müügi- ja turundusjuht Eha Pank rääkis, et kaupluste töötajate poole pöörduvad iga päev mitmed kliendid sooviga leida endale “head lugemist”. “Abistamaks lugejaid kirevas kirjandusmaailmas orienteerumisel lõime alternatiivse võimaluse valikuprotsessile loovamalt läheneda ehk anname sel aastal raamatusoovitusi ka vastavalt tähtkujude karakteristikale,” kirjeldas ta.

“Horoskoobid on populaarsed ning neid loetakse palju. Miks mitte raamatuid enda tähtkuju järgi valida,” nentis Pank ning lisas, et märtsis antakse lugemissoovitusi kalade tähtkujus sündinutele. “Kampaania kestab terve aasta, seega saavad soovitustest osa kõik tähemärgid,” lubas Apollo müügi- ja turundusjuht.

Mida kalad võiksid lugeda?

Raamatueelistused: kaladele meeldib taga otsida sügavaid elutõdesid ning sukelduda inimhinge sügavustesse. Kaladele sobib igasugune vaimne-esoteeriline kirjandus. Mõned kalad huvituvad ka erinevatest religioonidest – seega sobivad kaladele ka huvitavad religiooni- või mütoloogia-teemalised raamatud.

Kalad võiksid huvituda raamatutest “Kuldne taro”, “Kuu”, “Sinu isiklik horoskoop 2016”, Kristallteraapia I osa”, “Puhastavad mandalad” ja “Hõrgud road rupskitest”.

Muusikaeelistused: kalad kalduvad tihti elumõtte otsinguile, seega filosofeerivad nad võimalusel üsna palju. Tulenevalt sellest eelistavad nad ilusa meloodia ja sügavate sõnadega vaimsusele suunatud muusikat. Vähem religioossemad indiviidid naudivad aga lüürilist ja tundelist popmuusikat.

Soovitused: “Adele – 25” ja “Arvo Pärt – Serenity: The Beauty of Arvo Pärt”

Filmieelistused: kalad kipuvad otsima romantikat just kinoekraanidelt. Seega sobivad kaladele kõige paremini humoorikad õnneliku lõpuga melodraamad ning erinevad thrillerid.

Filmisoovitused kaladele: “Gravitatsioon” ja “Kadunud”.

Muu: Kaladele sobivad spirituaalse sisuga lauamängud, nt „101 vestluskaarti paaridele“. Samuti inimhinge süübivad lauamängud, nt “Reaalsuskontroll”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles