Jaapanis otsitakse akrobaadioskustega reklaamninjasid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Jaapani Aichi piirkonna võimud avaldasid töökuulutuse, milles otsitakse reklaamninjasid, kellel on hea füüsiline vorm ja akrobaadioskused.

Aichis vajatakse piirkonda tutvustama kuut ninjat, kellele pakutakse kuupalgaks 1600 dollarit (1440 eurot), edastab AFP.

Avaldusi ninjaks kandideerimiseks saab esitada kuni 22. märtsini ja pärast seda valitakse sobivad isikud välja.

Palgatud ninjad peavad esinema avalikel üritustel, reklaamima Aichit nii raadios kui televisioonis. Lisaks jaapani keelele tuleb osata inglise keelt.

Samas ei nõuta ninjadelt võitluskunstide, vaikselt hiilimise ja tapmise oskust, kuid kasuks tuleb Jaapani ajaloo ja just ninjade kohta käiva tundmine.

Väljavalitud treenitakse tegema ka mõningaid ninjade trikke nagu näiteks mõõgavõitlus ja tagurpidi hüpped.

Ninjad esinevad esmajoones Nagoya templis, kuid ka veel mõnes teises paigas.

Ninjad olid feodaalaja Jaapanis salaagendid ja palgamõrvarid, kelle ülesannete hulka kuulus spionaaž, saboteerimine, inflitreerumine, salamõrvad ja geriljasõda.

Ninjad tegelesid sellega, mis samurai klassi kuulujad pidasid räpaseks ja ebsaobivaks.

Esimesed andmed ninjade kohta pärinevad 15. sajandist, Jaapani sõdivate riikide ajastust, kuid oletatavalt ulatuvad nende juured juba 14. sajandisse ning isegi 12. sajandi Heiani või Kamakura perioodi.

Jaapanikeelset töökuulutust vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles