Dolly Parton ja Julie Andrews saavad elutöö Grammy

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolly Parton
Dolly Parton Foto: SCANPIX

Veebruaris saavad elutöö eest Grammy auhinna Dolly Parton, Ramones ja Julie Andrews.

Kantrilauljatar, punkansambel ja muusikalitäht saavad Grammyd kätte spetsiaalsel tseremoonial 12. veebruaril, päev enne Grammy auhinnagala, vahendab Contactmusic.

«Suur au on tunnustada ja tähistada sellist väljapaistvat ja dünaamilist gruppi auhinnasaajaid. Nende legendaarne töö on jätnud püsiva jälje ning mõjutab ka tulevasi põlvkondi,» kommenteeris USA Recording Academy president Neil Portnow.

Lopsaka büsti poolest tuntud Parton saavutas kuulsuse 1950. aastatel ning tal on üle 41 esineva kantrialbumi, mis on jõudnud USA muusikaedetabelite esikümnesse. Tema sulest on pärit ülemaailmsed hitid  «9 to 5» ja «I Will Always Love You».

Ramones, mille kõik kolm asutajaliiget on tänaseks surnud, oli 1970ndatel üks võtmebände USA punkliikumises. Nad inspireerivad praegugi muusikuid oma lihtsakoelise lähenemisega laulukirjutamisele, nagu saab kuulda lugudes «Sheena Is A Punk Rocker» ja «Blitzkrieg Bop».

Teatri- ja filminäitlejanna Julie Andrews («The Sound of Music») tegi Broadway debüüdi 1954. aastal ning tema karjäär on kestnud üle 60 aasta.

Elutöö Grammy saavad sel aastal ka The Juilliard String Quartet, jazz-trummar Roy Haynes, folkansambel The Kingston Trio ja gospelilaulja George Beverly Shea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles