Pildid: Jaapani keiserlik pere ja võimuesindajad mälestasid looduskatastroofis hukkunuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis mälestatakse täna neid umbes 19 000 inimest, kes kaotasid 11. märtsil 2011. aastal elu maavärinas, sellele järgnenud tsunamis ja Fukusihima tuumajaama lekkes.

Jaapani keiser Akihito, ta abikaasa Michiko, peaminister Shinzo Abe, teised valitsusesindajad ja hukkunute pereliikmed osalesid Tokyos toimunud sündmusel, millel avaldati austust viis aastat tagasi ootamatult elu kaotanutele, edastab Reuters.

Jaapanis toimub täna lisaks ametlikule sündmusele palju kohalikke mälestamisüritusi, millel inimesed viivad lilli, küünlaid ja sõnumeid haudadele ja mälestuspaikadesse.

Fukushima tuumajaamas tsunami tõttu tekkinud radioaktiivse aine leke mõjutas nii seal elanud inimesi kui looduskeskkonda. Tuumajulgeoleku ekspertide sõnul oli 2011. aasta Fukushima tuumajaama katastroof peaaegu võrdne Ukrainas Tšornobõlis 1986. aastal aset leidnud tuumaõnnetusega.

Jaapani kirdeosa 11. märtsil 2011 raputanud maavärina magnituud oli üheksa, olles läbi ajaloo üks võimsamaid maavärinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles