Fotod! Saage tuttavaks: nemad võistlevad juba pühapäeval "Klassikatähtede" saates

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Heidelberg
Merike Heidelberg Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Juba sellel pühapäeval oma kolmandat hooaega alustavad “Klassikatähtede” saates astuvad zürii ja televaatajate ette kaheksa noort ja säravat muusikut.

Kristiina Rokashevich (klaver) elab ja õpib juba kuuendat aastat Londonis. Nüüd märtsis sõidab Eestisse tihedamalt kui varem. Loomulikult selleks, et osaleda "Klassikatähtede" saates.

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

27. märtsil 18-aastaseks saav Jakob Peäske (fagott) on seekordne Klassikatähtede pesamuna. Kuigi Jakobi mõlemad vanemad on muusikud, sai ta tõuke tõsisemateks muusikaõpinguteks hoopis oma sõbralt. Eelnevalt oli Jakob kirglik jalgpallifänn.

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Soomes Sibeliuse akadeemias akoridionit õppiva Mikk Langeprooni unistuste maa on USA ja unistuste saal Carnegie Hall. Lähemaks ja rohkem käega katsutavamaks unistuseks on aga soov mängida ERSO-ga. See soov võib täituda juba läbi Klassikatähtede saate!

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Merike Heidelberg (vioola) asus pärast G. Otsa nimelise muusikakooli lõpetamist õppima hoopis Tallinna Tehnikaülikoolis arvutisüsteeme, omandades sellel erialal bakalaureuse kraadi. Nüüd on Merike aga taas muusikaõpingute juures tagasi.

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Rakverest pärit Jaan Mesi unistas algul küll kitarri või saksofoni õpingutest, aga kuna kohad nendele erialadele muusikakoolis olid täis, siis sattus poiss trompetit õppima ning pole seda hiljem kunagi kahetsenud. Nüüd tunneb Jaan, et pidulik ja uhke kõlaga trompet on ta parim sõber.

Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Jaanipäeva aegne päikesepoiss Karl Johan Kullerkupp on pärit ülikoolilinnast Tartust, kuid praegu elab ja õpib Tallinnas. Pikka aega oli noormehe suurim rõõm laulmine, nüüd on selle koha tema südames hõivanud löökpillid.

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Silvia Ilves on tšellot mänginud juba 17 aastat. Praegu õpib ta tšellomängu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Silvial on ka kaks poega ning Silvia enda sõnul on ta eluperioodides olnud rohkem värve kui vikerkaares. Lisaks tšellomängule jumaldab Silvia ilusaid kleite.

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

4-aastaselt klaveriõpinguid alustanud Sten Heinoja treenib eelmisest aastast oma kätt Londoni kuninglikus muusikakõrgkoolis Royal College of Music, kus talle võimaldati täisstipendium magistriõppe läbimiseks. Klaverimängu harjutamiseks kulub Stenil päevas vähemalt kuus tundi. Steni sõnul on pianisti elukutse parim, mida ta oskab ette kujutada.

Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Kolmapäeval, 16. märtsil saab kõiki kaheksat osalejat kuulda Estonia kontserdisaalis toimuvas “Klassikatähed 2016” kontserdivoorus.  Finalistide galakontsert ERSO-ga, Olari Eltsi dirigeerimisel, toimub Estonia kontserdisaalis 20. aprillil.

Lisaks žüriile saavad arvamust avaldada ka televaatajad ning just publik on see, kes otsustab, kellest saab Klassikatäht 2016.  Saatejuht on Marko Reikop.

Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Publikusse registreerumine ja lisainfo telekonkursist “Klassikatähed 2016”: www.etv.ee/klassikatahed

Osalejate tegemisi ja saadetes toimuvat jälgib saate Facebooki leht: www.facebook.com/klassikatahed

Saatesari valmib Eesti Kontserdi, Klassikaraadio ja ETV koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles