Videod! Superuudis melomaanidele: Intsikurmu avaldas 4 uut esinejat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pärnoja esitles Sinilinnus sooloalbumit «Himmelbjerget»
Erki Pärnoja esitles Sinilinnus sooloalbumit «Himmelbjerget» Foto: Tiit Mõtus

Kaasaegse Eesti muusika esitajate ja sõprade suviseks tähtsündmuseks muutunud Intsikurmu festivalil annab oma sellesuvise ainsa festivalikontserti Eesti-Rootsi-Taani ühisprojekti Erki Pärnoja: Himmelbjerget. Esinejate nimekirja lisati ka BOKKA (POL), Me and My Drummer (GER) ning kodumaine Ouu. 

Erki Pärnoja: «Tuleks suvi juba rutem… Mul on jube hea meel, et annan Himmelbjergetiga just Intsikurmus oma selle suve ainukese festivalikontserdi.  Au on olla osa sellisest uhkest line-up’ist - seal metsades hakkab imelisi asju juhtuma!» Ühtlasi käis Pärnoja välja veksli, et Intsikurmus saab tema esituses peale Himmelbjergeti kuulda ka täiesti uut muusikat.

«Tänavust esinejate listi vaadates võib juba praegu öelda, et tuleb üle aegade ägedaim Intsikurmu ning täna välja hõigatud artistid lisavad kindlasti veel kõvasti kvaliteeti,» ütles festivali programmijuht Martin Ruus. «Ja Intsikurmu metsapark aitab muusika kuulamisest teha erakordse elamuse.»

Vaata Erki Pärnoja lustakat VIDEOTERVITUST!

ERKI PÄRNOJA muusika avar kõlamaastik seostub suuremastaabiliste muusikaliste pannoode maalimisega. See on nagu filmimuusika filmile, mida pole tehtud. Live-esituses löövad kaasa ka tema sõbrad õpinguaegadest Rootsis – Ulrik Ording ja Filip Leyman.

BOKKA on kahtlemata Poola muusikamaastiku kõige ebatavalisem projekt, mis koosneb tuntud poola artistidest, kes varjavad oma nägusid maskidega. Ise põhjendavad nad seda nii, et tahavad tähelapanu saavutada oma muusika, mitte minevikuga.

Vaata nende esinemist Opener festivalil: 

ME AND MY DRUMMER on Saksa duo, kes esitab värvikat elektroonilist ja tantsulist muusikat ning nad eksperimenteerivad julgelt uute kõlade ja helidega. Me and My Drummer astub üles ka Tallinn Music Weeki Intsikurmu showcase’l 1. aprillil kinos Sõprus.

Vaata nende stiilinäidet siit: 

OUU on katkise rattaga kaarik, mille ette on rakendatud kolm kuulsat house'i DJ'd. Ouu bändiliikmed mängivad instrumente ning hiljem kui ringis istuda ja piisavalt palju palvetada, sünnib sellest vahel kokku ka album. 

Juba varem on kinnitatud esinejateks Marten Kuningas & Miljardid, I Wear* Experiment, Reket, Lexsoul Dancemachine, Mick Pedaja, Argo Vals Band, Zebra Island, Mooncake Venemaalt ning The Sound Poets Lätist.

Foto: Viktor Burkivski

Intsikurmu Festival on Eesti muusikaelu suvine tähtsündmus, mis pakub muusikasõpradele parimat valikut kaasaegsest Eesti muusikast ning tutvustab lootustandvaid välisartiste. Festival toob igal aastal looduskaunisse Intsikurmu metsaparki Põlvas kokku tuhandeid muusikasõpru ning lisaks suve esinduslikumale line-up’ile on sündmus tuntust kogunud erilise festivalimeeleolu, nn Intsikurmu vaibi poolest. Viimasel kolmel aastal on muusikute päralt olnud kaks lava, kus kahe päeva jooksul näeb 25 artisti. Intsikurmu festivali näol on tegemist suurima kultuurisündmusega Põlvamaal.

Foto: Indrek Illus

Festivali passid on juba müügil Piletilevis ning kuni 7. aprillini saab neid soetada vaid 30 euro eest. Kõige värskemat infot festivali kohta saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles