Video: Trumpi tabas härjalihaskandaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste kõige populaarsem presidendikandidaat Donald Trump sattus uue skandaali keskpunkti härjaliha tõttu.

Eile Floridas Jupiteris toimunud valimiskampaanias olid müügil marineeritud härjalihalõigud, mille peale Trump teatas, et need on «Trumpi praetükid», edastab Bloomberg.

Miljardär Trumpi nime kandva Angus härja kvaliteetne praeliha oli USAs populaarne 2000. aastate alguses ja ameeriklased söövad seda seni meeleldi. Selle härjaliha eest on makstud isegi rekordilised 200 dollarit.

Florida kampaanias heitis Trump härjaliha teemal nalja: «Trumpi praeliha, kus see on? Kas meil ikka on seda?Jah, meil on Trumpi praeliha!».

Trump teatas, et see liha maksab 50 dollarit üks pakend.

Florida meedia teatas hiljem, et tegemist ei olnud Trumpi praelihaga ning Trumpil ei ole selle  lihaga seost. Tegelikkuses oli see kohalikelt lihatootjatelt pärit liha.

«Trumpi praetükke» tootis varem firma Trump Steaks, teisipäevasel valimiskampaanial aga müüdi Florida Bush Brothers Provision Company härjaliha.

Brothers Provision Company tegevjuht John Bush teatas, et Trump Steaks tellib neilt härjaliha ja nad varustavad seda firmat nimetatud tootega.

John Bush ei ole USA kuulsate poliitikute ja presidentide Bushide sugulane.

Ajakirjanikud küsisid, kas Bushile tekitab pahameelt, et Trumpi nime kandev firma müüb nende tooteid kui endaomasid. Ta vastas, et kõik sõltub vaatenurgast.

USA meedias on nüüd arutatud, kas presidendikandidaat Trump teadis või ei teadnud, et «Trumpi praeliha» ei olnud see toode, millena ta välja reklaamini.

Donald Trumpi kampaaniaesindaja ei soovinud seda kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles