2012. aasta maailmalõpus jääb püsima vaid üks Prantsuse küla?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugarachi küla silt
Bugarachi küla silt Foto: SCANPIX

UFO ja New Age fanaatikute arvates jääb 2012. aasta globaalses katastroofis püsima vaid üks väike Prantsusmaal asuv küla.

200 elanikuga Bugarach asub Aude`i regioonis Edela-Prantsusmaal, kirjutab AFP.

Corbières`i viinamarjakasvatuspiirkonnas asuv küla on Pic de Bugarachi mäe jalamil.

Viimasel paaril kuul on see küla esoteerikaga tegelejate lemmikpaigaks kujunenud.

Ufoloogide arvates on sealne mägi «tulnukate garaaž».

Nende teooria kohaselt on kosmilised olendid end Pic de Bugarachi mäkke peitnud ning ootavad maailmalõppu, võttes kaasa vaid käputäie neile sobivaid inimesi.

Arvatakse, et maailmalõpp saabub 21. detsembril 2012. aastal. Siis lõppeb iidne maiade kalender. Esoteerilised grupid on teise daatumina välja pakkunud ka 12. detsembrit 2012.

Väidete kohaselt on Bugarachi mägi «püha» ning see päästvat tema jalamil asuva küla hävingust.

«Tegelikult ei ole praegu meie küla ümber toimuv üldse naljakas,» kommenteeris külavanem Jean-Pierre Delord.

Ta jätkas, et kui külla saabub umbes 10 000 maailmalõpuentusiasti, siis on 200 sealse elaniku elu rikutud.

«Teatasin sellest 2012. aastal meid tabada võivast probleemist Aude`i võimudele. Meie sooviks on, et sõjavägi tuleks meid kaitsma,» lisas külavanem.

Delordi sõnul on viimase kümne aasta jooksul nende külast läbi käinud suur hulk tulnukaentusiaste, lootuses leida UFOde olemasolu kohta tõendeid.

«See sai alguse meie küla elanikust, kelle väitel kuulis ta mäe juurest imelikke helisid ja seostas neid maaväliste olenditega. See informatsioon jõudis internetti, tekitades laiaulatusliku huvi. Siin on käinud igasuguseid sekte, mõned on end mäel palvetades alasti võtnud,» lausus külavanem.

Samuti olevat Bugarach andnud Hollywoodi režissöörile Steven Spilebergile idee filmiks « Close Encounters of the Third Kind».

USA UFO-leheküljed aga soovitavad otsida 2012. aasta lõpu eel Bugarachist varju.

Kohaliku võõrastemajapidaja Sigrid Benardi kinnitusel on juba pikka aega enamik ta klientidest ufofännid. Varem olid need seljakotimatkajad.

Mitmed ufoloogid on ostnud endale maalapi ja kinnisvara Bugarachi naaberkülas Le Linases, et maailmalõpuks valmis olla. Samuti hakati seal pidama esoteerikakursusi.

Bugarachi ja Le Linase elanike arvates on UFO- ja maailmalõpuhullus üle piiri läinud ning see on rikkunud nende ilusate külade atmosfääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles