Torinos saavad asüülitaotlejad tasuta tänavaid pühkida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Itaalias
Põgenikud Itaalias Foto: SCANPIX

Põhja-Itaalia Torino võimud annavad sealsetele asüülitaotlejatele võimaluse tänavaid pühkida, avalikke prügikaste tühjendada ja parke koristada.

Sisserännanute kaasamise linna heakorraprojekti käivitas kohalik prügifirma Aimat ja linnavalitsus, edastab The Local.

Itaalias kulub asüülitaotluse läbivaatamiseks ja otsuse langetamiseks keskmiselt üks aasta, mille jooksul migrandid töötavad Aimati objektidel. Varjupaigataotlejad peavad töötama laupäeviti kuus tundi, kuid tasu selle eest ei maksta.

Linnapuhastusprogrammi jaoks on korraga vaja 20 migranti, kes töötavad 12 nädalat ja siis otsitakse uus grupp.

Asüülitaotlejad töötavad Aimati palgal olevate oskustööliste kontrolli all, kes õpetavad neile töötegemise võtteid ja töökultuuri, millest võib neil, kes saavad Itaalias asüüli, hiljem kasu olla.

«Kuigi asüülitaotlejad ei saa töö eest palka, saavad nad töövõimaluse, mis võib neil aidata kiiremini Itaalia ühiskonda integreeruda,» teatas Torino aselinnapea Elide Tisi.

Tisi arvates ei pruugi olla just palju neid sisserännanuid, kes tahaksid tasuta Torinot koristada, kuid kindlasti on neid nutikaid, kes saavad aru, et see töökogemus võib hiljem kasulikuks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles