Eesti ainsa inim-Barbie šokeeriv ülestunnistus: vägivaldne suhe viis selleni, et töötasin prostituudina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Powerlifting Barbie ehk Anne Aaslaid
Powerlifting Barbie ehk Anne Aaslaid Foto: Erakogu

Eesti ainuke Inim-Barbie, jõutõstja Anne Aaslaid rääkis «Ringvaates», et tema elu on olnud väga keeruline, kuid kolm aastat tagasi tegi ta elus kannapöörde.

Annel on ette näidata Eesti karikavõistluste esimesed kohad klassikalises lamadessurumises ja klassikalises jõutõstmises. 

«Jõutõstmine on mu elus praegu esikohal. Kuna mul Eestis on vähe konkurente, on mu põhiline eesmärk treenida ja jõuda maailma ja Euroopa tasemele. See, mida ma praegu Eestis teen, on võistlusteks harjutamine,» seletas Anne.

Foto: ERR

Kaua aastaid on Annel olnud aga hoopis teistsugune elu, mille mõnedest seikadest on ta rääkinud ka Powerlifting Barbie nime all oma blogis. Koolikiusamise, toitumishäirete ja pidevate suidsiitsete mõetetaga hakkamasaamine oli vaid osa tema teismeeast. Õudusunenäoks osutus ka 16-aastaselt alanud kooselu.

«Ta oli vägivaldne, ta sõimas mind. Ta oli nii purjus, et näiteks ühel öösel ei lasknud ta mul magada - ma olin täiesti haige ja ta hoidis akent lahti ja ei lubanud seda kinni panna. Ma ei jaksanud... Ma tundsin, kuidas lumi mu peale sajab ja ma mõtlesin, et ma suren sinnasamasse ära,» meenutas Anne. «Ta tegi mulle paljuski haiget. Emotsionaalselt oli see hullem. Ta muutus nii, et ühel hetkel hakkas asju pandimajja tassima, raha maha jooma ja tihti oli see, et pärast poolt kuud ei olnud söögiraha.»

«Mul oli tast kahju ja ma nii armastasin teda. Ühel hetkel jõudis see selleni, kus hakkas jutt pihta, et selline variant on ka - lollidelt meestelt saab lihtsalt raha ära võtta. Asi jõudis selleni välja, et ma töötasin prostituudina,» tunnistas ta.

Foto: ERR

Anne sõnul hakkas ta prostituudiks, kuna selleks oli vajadus teenida raha.

«Minu palk ja tema palk oli kuu keskeks otsas ja meil ei olnud midagi süüa. Uue kliendi juurde minnes kartsin. Muidugi ma mõtlesin ka selle peale, et oleks tore, kui saaks kiiresti läbi ja et oleks normaalne inimene. Mõtlesin, et loomulikult satub inimene, kes mu ära tapab. See oli tihti uue kliendi juurde minekul variant, et ma saan väga haiget ja mind lüüakse maha. Ma olin sellega arvestanud,» sõnas ta.

Kliendi juurest koju tulles läks ta esimesena vannituppa, eriti, kui temaga oldi halvasti käitutud.

«Ma lihtsalt panin vee jooksma ja pesin, isegi vere, maha. Ja lihtsalt ulgusin. Mõtlesin, et järelikult ma olen selle ära teeninud.»

Foto: Instagram/ Powerlifting Barbie

Anne suutis kuus aastat kestnud suhte ära lõpetada ja mehe juurest ära kolida. Samuti tegi ta lõpparve prostitutsiooniga. Ennasthävitav elu oli jätnud tugeva märgi tema tervisele.

«Ma olin selle ajaga juurde võtnud 30 kilo ja lõpuks oli nii, et mul on diabeet, kõrge vererõhk ja põlved olid ka läbi. Pidin hakkama võtma neid mürgiseid tablette.»

Annele öeldi, et ta peaks minema põlveoperatsioonile, kuid ta loobus sellest ja otsustas ise hakkama saada. 

«Käisin nädalas viis-kuus korda jooksmas. Kümme kilomeetrit. Alguses muidugi ei jooksnud kümmet kilomeetrit. Alguses jooksin viis minutit ja mõtlesin, et kõik on läbi. Siis kümme minutit, viisteist minutit, pool tundi.»

Tervis läks paremaks ja tema veresuhkur normaalseks. Tervise nimel pingutamine tõi Annele stabiilse elu ja eesmärgi, aga andis ka olulise õppetunnid.

«Kõik inimesed saavad ja suudavad seda. Ükskõik, kui hullus olukorras sa oled või kui vähe sul raha on. Prostitutsioon ei ole lahendus. Ma lugesin seda, et enamikul läheb psüühika metsa ja paljud hakkavad narkomaaniks. Ma olen väga õnnelik, et mina seda teed ei läinud.»

Anne tahab näidata seda, et raskekaalus naisjõutõstja võib olla nö Barbie.

«Kehakaal ei näita ilmtingimata seda, et sa oled ebatervislik, ebasportlik ja nii edasi. Võibolla mõni mõtleb, et see on mehelik ala ja ei taha neid koledaid trikoosid kanda. Kõike saab ilusaks teha. Ma tahan jõutõstmise ilusaks teha,» ütles Anne.

Ringvaade on läbi ja raske on aga see ON kõik läbi tänaseks..https://www.instagram.com/p/BCs6Hzaw7s_/?taken-by=powerliftingbarbie

Posted by Powerlifting Barbie on Tuesday, March 8, 2016
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles