Frankofoonia festival algab maailmakuulsa prantsuse illustraatori kirjanduskohtumisega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivier Tallec
Olivier Tallec Foto: Prantsuse Intsituut Eestis

9.-22. märtsini toimuva prantsuskeelse kultuuri ehk Frankofoonia festivali ajal tuleb Eesti fännidega kohtuma prantsuse raamatuillustraator ja lastekirjanik Olivier Tallec. Tasuta kirjanduskohtumine autoriga toimub 9. märtsil kell 16.00 Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk 73).

Autorit intervujeerib tõlkija ja kirjanik Indrek Koff (HeadRead) ning vestlus on inglise keeles.

Olivier Tallec on tuntud tänu arvukatele illustratsioonidele erinevatele ajalehtedele ja ajakirjadele nagu Le Monde, Libération, Télérama ja moeajakiri Elle. 2013. aastal joonistas ta Prantsuse Posti tellimusel neli postmarki.

Enim tuntust on Olivier Tallec aga kogunud lasteraamatutega, olles illustreerinud ja kirjutanud rohkelt lugusid lastele ning töötanud mainekate kirjastustega Gallimard ja Flammarion.  

Kuulsamatest teostest tasub esile tuua sarja «Rita ja Machin» kirjastuselt Gallimard, raamatusarja «QuiQuoiQui» kirjastuselt Actes Sud Junior, aga ka raamatut «Suur Hunt, Väike Hunt» kirjastuselt Flammarion/Père Castor. 

Sarja «Suur hunt, Väike hunt» esimesed raamatud ilmuvad käesoleva aasta teisel poolel esmakordselt ka eesti keeles (Indrek Koffi tõlkes kirjastuselt Draakon & Kuu).

Olivier Tallec sündis 1970. aastal Prantsusmaal Bretagne põhjaosas Morlaix’s ja õppis Duperré Kõrgemas Kunstikoolis. Olivier Tallec’i raamatuid on tõlgitud mitmekümnesse keelde.

Kirjanduskohtumine Olivier Talleciga toimub 9. märtsil 16.00 Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk 73).

Talleci illustratsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles