Uues Eesti lühifilmis mängib peaosa Mait Malmsten

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikokkutulek» esilinastus 17. veebruaril Coca Cola Plazas. Mait Malmsten
Klassikokkutulek» esilinastus 17. veebruaril Coca Cola Plazas. Mait Malmsten Foto: Viktor Burkivski

Veebruari lõpus toimusid Anna Hintsi debüütfilmi "Jää" võtted Soome väikesaarel Hailuotos. Tegemist on esimese eesti filmiga, mis on täismahus üles võetud Soomes.

"Jää" on lühifilm 44-aastasest Harrist, kes vaevleb süütunde käes, sest pole peale lahtutust piisavalt aega veetnud oma 11-aastase pojaga. Et kaotatud aega tagasi teha, otsustab Harri külastada pojaga saart, kus ta lapsepõlves tihti oma isaga aega veetis. Harri jääb viimasest praamist maha, kuid otsustab last mitte kurvastada ning sõita saarele üle kohaliku jäätee. Mees, kes on harjunud kõike kontrollima, seisab vastamisi jõududega, mida ta kontrollida ei suuda. "Jää" räägib loo sellest, kui oluline on öelda "ma armastan sind", kui selleks on veel võimalus.

Foto: Promopilt

"Jäätee filmivõtteid planeerida meie kliimasse on väga keeruline, kaks aastat pidime võtteid edasi lükkama. Seepärast planeerisime selleks talveks võtted Soome. See film vajab jäävälja, valget kõrbe, kuna jääväli on filmis nagu omaette karakter. Jää meenutab meile elu haprust - me kõik kõnnime pinnal, mis tundub, et kannab, kuid võib tegelikult iga hetk jalgade all puruneda. Teekonna lõpuks loeb see, kui palju me mäletasime oma tegemiste ja tööde kõrvalt armastada," kommenteerib oma filmi teemat ja võtteperioodi režissöör Anna Hints. 

Filmis mängivad Mait Malmsten ja Aksel Ojari. Filmi stsenaristid on Anna Hints ja Greta Varts, režissöör Anna Hints, operaator Tõnis Tuuga, kunstnikud Matis Mäesalu ja Anneli Arusaar, monteerija Marion Koppel, helirežissöör Kauri Lemberg.

Filmi toodab Exitfilm, produtsent on Eero Talvistu.

Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital

"Jää" võitis 10 000-eurose postproduktsiooni auhinna Europian Short Pitch 2015 konkursil. 

Anna Hints on õppinud Tartu Ülikoolis kirjandust ja rahvaluulet ja Tartu Kõrgemas Kunstikoolis fotograafiat. Ta on olnud aktiivne kaasaegses kunstis. 2013 aastal lõpetas ta Balti Filmi- ja Meediakooli režissööri erialal. Tema tudengifilm "Vaba maa" tõi talle Kaljo Kiisa Noore Filmitegija auhinna ja võitis Grand Prix PÖFFi lühifilmide festivalil Sleepwalkers. Hetkel arendab Anna Hints oma esimest täispikka mängufilmi ja esimest täispikka dokumentaalfilmi. Anna on laulja uues elektroonilise muusika ansamblis Eeter, mis esineb ka Tallinn Music Week'il. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles