Viru keskuses saab näitust lugeda

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sally stuudio

Tallinna Viru keskuse 3. ja 4. korrusel avati raamatutele, lugemisvõimalustele ja -kogemustele pühendatud noorte kunstiprojekti näitus “Loe mind!”.

Viru keskuse turundusjuhi Taivi Koitla teatel esitletakse näitusel neljakümne Sally stuudio kunstikooli õpilase kunstnikuraamatuid, mis on koostatud noorte lemmikraamatute ja igapäevaste lugemismaterjalide põhjal. Kunstnikuraamatutes kommenteerivad, kritiseerivad ja tõlgendavad autorid julgelt ja loominguliselt oma algallikaid. Projektis on kasutatud materjali alates “Kuningas Oidipusest” kuni sotsiaalse suhtlusvõrgustikuni Facebook. Autoriteks on noored kunstnikud vanuses 13 -19.

Kunstitööde valikust leiab muuhulgas tšekiraamatu, mis viitab tarbimise ümber keerlevale ühiskonnale; diktatuuri ja rassismi vastaseid meeleavaldusi Graham Greene’i järgi; Hiiu Lehe, mille sisu on pühendatud Tõnu Õnnepalu “Paradiisile” ja Suure Sodiraamatu, kuhu saavad kõik huvilised joonistada. Kunstnikeraamatute puhul on autorid lähenenud loominguliselt ka tööde vormile, mille hulgas on esindatud näiteks linnuna traatpuuri suletud või sulgedega kaetud raamatuid.

Kõiki raamatuid saab kohapeal uudistada ja lehitseda ning valitud raamatutesse on huvilistel võimalus ka oma panus jätta.

Näitus “Loe mind!” jääb Viru keskuse galeriis avatuks 18. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles