Galerii: Esitleti Jüri Pootsmanni Eesti Laulu finaalis osaleva «Play» muusikavideot

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jüri Pootsmanni  Eesti Laulu finaalis osaleva «Play» muusikavideot esitleti sel neljapäeval Coca-Cola Plaza kinos koos lühikontserdiga.

Video režissööriks on noor kunstiteaduse doktorant Elise Eimre, kes on ühtlasi Jüri Pootsmanni Eesti Laulu lavakujunduse autor. Seega on «Play» pala saatev visuaalne temaatika algusest lõpuni tema käekirjaga. «Video noir’lik kontseptsioon on tuletatud loo enda olemusest ning arendatud klassikaliste tehniliste võtete abil visuaalseks tervikuks, mida oli võimalik video loomise piiratud aja raamides realiseerida. «Play» on minu jaoks esimesest kuulamisest alates olnud niivõrd võimas laul, mis ei vaja kuulaja kõnetamiseks otsest piltlikku ümberjutustust narratiivse loona. Sellest tulenevalt otsustasin nii üldise visuaali kui ka Jüri etteaste kaudu hoopis võimendada laulu tugevat emotsiooni, mis seeläbi avaks iga vaataja enda isiklikud tundekanalid,» avab režissöör inspiratsiooni ja videokontseptsiooni tagamaid ja tunnustab ka head koostööd. 

Jüri Pootsmann osaleb looga «Play» sel laupäeval Saku Suurhallis toimuva Eesti Laulu konkursi finaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles