Vahvad videod! Merekultuuriaasta tegelaskujud jõuavad ETV ekraanile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost

Tänasest asenduvad ETV 60. sünnipäevale pühendatud videoklipid saadete vahel merekultuuriaasta tunnusgraafikaga. ETV eetrisse lastakse ühtekokku 15 lühilugu, kus peategelased on merekultuuriaastale loodud tegelaskujud. Üllatuslikud graafilised elemendid loodusest ja kultuuripärandist koondavad ekraanil nähtava ühtseks tervikuks.

ETV pearežissööri René Vilbre sõnul ootas telekanali 60. sünnipäevale pühendatud ekraanikujundus väljavahetamist ja alanud merekultuuriaastale loodud pisut sürrealistlikud tegelaskujud andsid sellele hea tõuke. «Muhu tanuga emakala, lõõtsaga haug, käpikutes räimed, pasunaga särg, kiibiga kilu ja teised tegelaskujud on piisavalt humoorikad ja pilkupüüdvad, et need vaimukateks vaheklippideks animeerida,» lausus Vilbre.

Merekultuuriaasta projektijuhi Karen Jagodini sõnul on lõbusate tegelaskujude autorid loovagentuur Identity loovjuht Ionel Lehari ja kunstnik Maret Põldre, kelle ülesandeks oli teema-aasta ideede vormimine kujundustesse. «Nii sai näiteks kultuuri ja pärandi teema endale Muhu tanuga emakala maskoti. Hariduse ja ohutuse teemat illustreerivad kompassiga millimallikas ja jalgadega poi. Merepuhkust ja elamust reklaamivad lõõtspilliga haug ning pasunaga särg, merekultuuri tuleviku teemadele juhatavad meid aga kiibiga kilud ning uimedega paragrahvi märgid,» lausus Jagodin.

«Meri peidab endas lahti põimimata mõistatusi, mere salapära on osa tema olemusest. Meie kujutlustes on meresügavused täis tundmatuid elukaid, imelisi taimi ja peidetuid aardeid, aga igaüks meist kujutab neid ette omamoodi. Veealune maailm lihtsalt paneb mõtted lendama ja toidab inspiratsiooniga erksaid meeli,» selgitas Maret Põldre, kelle joonistuslaual sündisid merekultuuriaasta fantaasiarohked illustratsioonid elust vee all - floorast ja faunast, esemelisest ja vaimsest merekultuurist.

Kokku jõuab ETV telekanali vaatajateni 15 animeeritud merealust lühilugu, mis ärgitavad mõtlema mere tähtsuse üle ja jätavad tõlgendusruumi igaühe fantaasiale. Tänasest lastakse eetrisse kuus klippi ja ülejäänud aprillikuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles