Disainiööle panevad punkti Liisi Eesmaa ja Reet Aus

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moedisainer Reet Aus`i kollektsioon
Moedisainer Reet Aus`i kollektsioon Foto: Reet Aus
Selle aasta Disainiööle panevad intrigeeriva punkti kaks Eesti sõltumatut moekunstnikku. Laval on võimalik näha, kuidas Supernoova staar Liisi Eesmaa ja eetilise moe looja Reet Aus loovad tuleviku rõivaid, taaskasutades valgust ning vanu teksaseid.

Liisi Eesmaa, kes on tuntud futumoeloojana võitnud viimased kaks Supernoova konkurssi, esitleb Disainiööl enda viimase kollektsiooni täiustatud versiooni. Küberkollektsioon, mis on inspireeritud tulevikutehnoloogiast, peeglitest ja tetrisest, loob seninägematud inimdiskokuulid läbi valguse taaskasutuse dimensiooni.

Reet Aus on sotsiaalse missiooniga moelooja, kes enda loomingus kasutab valdavalt taaskasutatavaid ja naturaalseid materjale. Reet Ausi uus kollektsioon ReUse sai alguse vanadest mustadest teksastest, mida inimestel enam vaja ei ole. Läbi taaskasutuse annab Reet Aus teksapükstele uue elu šikkide mantlite, seelikute ja kleitidena.

Eesti moe homset päeva on võimalik näha sel pühapäeval, 28. septembril Kultuurikatlas. Show algab kell 20.00.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles