Video: suri komöödiafilmide «Palja relvaga» näitleja George Kennedy

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Palja relvaga 2 ja pool». pildil Leslie Nielsen ja George Kennedy (paremal)
Kaader filmist «Palja relvaga 2 ja pool». pildil Leslie Nielsen ja George Kennedy (paremal) Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides suri tuntud näitleja George Kennedy, kes sai 1967. aastal Oscari rolli eest vangladraamas «Cool Hand Luke».

Staari tütrepoja Cory Schenkeli teatel suri ta vanaisa möödunud pühapäeval Idahos Boise´is oma kodus 91-aastasena, edastab foxnews.com.

2002. aastal tehti talle maooperatsioon pärast mida ta kolis koos naisega elama Idahosse tütre lähedale, kuid hoolimata kehvast tervisest, jätkas ta filmides mängimist.

Kennedy kõige tuntumaks filmiks on 1967. aasta «Cool Hand Luke», kus ta mängis koos Paul Newmaniga, kes kehastas Teise maailmasõja kangelast, kes vanglas ei allunud vangide hierarhiale ja asus mässama.  

Kennedy kehastas selles linateoses vangide gängijuhti Dragline´i, kes oli peategelase Luke`i suurim vastane. «Cool Hand Luke» sai neli Oscari nominatsiooni ja Kennedy sai meeskõrvalosa Oscari.

«Cool Hand Luke» oli 1960. aastatel lõpul väga edukas film, mida kiitsid paljud kriitikud. See avas samas ukse nii Newmanile kui Kennedyle veel mitmete edukate filmide ja seriaalide juurde.

1970. aastatel osales George Kenndy mitmes vesternis ja märulifilmis, hiljem aga oli koos legendaarse Leslie Nielseniga «Naked Gun» (Palja relvaga) filmides, kuid tal oli roll ka originaal «Dallase» viimases hooajas, kus ta kehastas J.R. Ewingi äririvaali.

Kennedyl oli roll ka 1970. aasta menufilmis «Airport» (Lennujaam), kus ta mängis lennujaama juhti, karmide sõnadega Joe Patronit. Ta sai selle eest Kuldgloobuse nominatsiooni. Lisaks mängis ta edukates linateostes «Earthquake» ja «Death on the Nile».

George Kennedy sõnas 1995. aasta intervjuus, et tema huvi näitlemise vastu tekkis lapsena raadiot kuulates.

Ta näitlejakarjäär sai alguse 1960. aastatel ning 1963. aastal mängis ta peaosa filmis «Charade», kus tegid kaasa ka Gary Grant, James  Coburn, Walther Matthau ja Audrey Hepburn.

1960. aastate filmograafiasse kuuluvad veel vesternid «The Dirty Dozen» ja «Guns of the Magnificent Seven».

1980. aastate alguses tehtud filmid aga enam nii edukateks ei osutunud kui 1960. – 1970. aastate filmid ja ta pöördus seriaalide poole.

Uus kuulsus saabus koos «Naked Gun» filmidega, mis tehti 1980. aastatel lõpul ja 1990. aastate alguses.

Kenndy viimane roll suurel ekraanil oli 2014. aasta linateos «The Gambler», milles mängis peaosa Mark Wahlberg.  

1925. aastal New Yorgis sündinud Kennedy liitus 17-aastasel USA sõjaväega ja osales Teises maailmasõjas.

Kennedy teenis sõjaväes 16 aastat ja lahkus sealt kapteni auastmes.

Kennedy tegeles hilisemas eas adpoteeritud laste probleemidega, tal endal oli neli adopteeritud last ja üks adopteeritud lapselaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles