Neli viisi, kuidas magades kehakaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kehakaaluekspertide sõnul saab kehakaalu langetada ja seda protsessi kiirendada ka magades, kuid on vaja teada õigeid nippe.

Väljaanne Men´s Health toob ära neli viisi, kuidas magamise ajal saab tõhusamalt rasva põletada.

Õhtusel ajal tasuks ette võtta jõusaalitreening – USAs tehtud uuringu kohaselt kiirendab õhtune treening ainevahetust kuni 16 tunniks ja kui treenida pärast tööd, mitte vahetult enne magama heitmist, siis see küll põletab rasva pikema aja jooksul, kuid ei sega magamist.

Jahe dušš – jahe vesi pärast treeningut tuleb kasuks, kuna see taastab lihaseid, kuid aitab kaasa ka rasva põletamisele. Uuringud on näidanud, et juba 30 sekundi pikkune jahe dušš käivitab pruuni rasva aktiveerumise, aidates samas kaasa kehakaalu kontrollile. Pruun rasv on  see, mille abil keha saab lahti üleliigsest energiast. Kõige suuremat kasu saab jahedast dušist, kui last vett kaelale ja õlgadele, kuna just suur osa pruunist rasvast on neis kehapiirkondades.

Joo rohelist teed – rohelises tees leiduvad taimsed pigmendid flavonoidid kiirendavad ainevahetust. Uuringud on näidanud, et kui juua päevas vähemalt kolm tassitäit rohelist teed, siis öösel magamise ajal kasutatakse ära 3,5 protsenti rohkem energiat kui ilma teeta.

Maga jahedas – jahedas magamine aitab säästa nii energiat kui parandab une kvaliteeti. Jahedas magamistoas peab keha põletama rohkem rasva, et hoida normaalset temperatuuri ja ka see aitab sale püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles