Galerii ja video. Avati Andres Lõo viies isikunäitus “Fantoomplatvorm”

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

25. veebruaril avas kunstnik Andres Lõo Hobusepea galeriis oma viienda isikunäituse, mis sai koondatud pealkirja “Fantoomplatvorm” alla ning sisaldab endas videosid, installatsioone ja fotoseeriat. 

Näitusega teeb kunstnik katse lammutada rituaali või olukorda, kus kunst või kunstile omistatav toimib. “Ma isegi ei tea, mis see kunst on või mida see kunstnik teeb. Ma olen püüdnud olla outsider, kuid raske on seda olla, kui oled selle sees,” rääkis ta oma näituse avakõnes, viidates kolmanda positsiooni otsinguile, mis lammutaks väljakujunenud kunsti rituaale. Lõo loodab, et miski inspireerib ka publikut, sest Fantoomplatvorm ei ole iseenesest mitte midagi. “See on lihtsalt vahend, et midagi ette kujutada, see on nagu heatahte avaldus, loodetavasti erk ja selge,” lisas ta.

Lõo kirjeldas, et näitus sai alguse toorest tööpealkirjast “Kunst on surnud”, kuid on rohkem tõukunud mõttest, et kaasaegne kunst tundub olevat lahustunud - vormistuses, ideedena, see on ilustunud ja instrumentaliseeritud, see tundub tiirlevat sama koha peal. “Võib-olla on meil võimalik midagi uut välja mõelda. Käitun praegu endast rääkides, kasutades sõna "meid", nagu poliitik - igasugune kunst on ideoloogiline. Järg on teie käes. Ma loodan, et teile meeldib see näitus,” sõnas ta lõpetuseks.  

Vaata galeriid ja külasta näituse avamist video vahendusel!

Andres Lõo näitus "Fantoomplatvorm" jääb avatuks 14. märtsini Hobusepea galeriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles