Intervjuu Ieva Ilvese aastapäeva vastuvõtu kleidi autoriga: mul on hea meel, et sain Eesti jaoks midagi teha

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrīda Drāzniece
Ingrīda Drāzniece Foto: geko.lv

Tänase presiendi vastuvõtu Eesti esileedi Ieva Ilvese kleidi autor on läti tuntud moekunstnik Ingrīda Drāzniece. Elu24 uuris moedisaineri käest, mis teda kleidi loomisel inspireeris ja mida Eesti esileedile kleidi loomine tema jaoks tähendab.

Moekunstnik Ingrīda Drāzniecel jätkub Eesti esileedi Ieva Ilvese jaoks ainult kiidusõnu. "Teie esileedil on väga tugev isiksus ning hea maitse."

"Ieva Ilves ei ole klassikaline Eesti kaunitar, aga ta on väga ilus isiksus," rääkis Ingrīda Drāzniece Elu24-le, et Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves on mõlemad kaks tugevat karakterit külg-külje kõrval."

Disaineri sõnul on Ieva noor, tark ja armastav ema. Ieva stiilijoonteks nimetab naine lihtust ja elegantsust. "Vähem on rohkem. Tähtis on korralik õiges mõõdus rätsepatöö - see on kõik, mida vaja."

Foto: geko.lv

Kleidi loomisel lasi Ingrīda Drāzniece end inspireerida Eesti talvest halli taeva ja härmatisega.

"Mulle ei meeldi üleküllus. Ma otsin elegantset stiili, ei aja taga moetrende," iseloomustas disainer Ieva pärlihalli kleiti.

"Kui sa oled ise tugev isiksus, töötad sa oma stiili kallal. Stiil on see, mis jääb," leiab disainer, et kui inimene on kord riides kui printsess, kord midagi muud, siis ta justkui ajaks taga midagi. Kui inimene on küps ja enesekindel, tal ei ole seda vaja.

Maailmas ilma teinud moekunstnik Ingrīda Drāzniece pole veel Läti esileedile kleiti kunagi loonud ning üldiselt poliitikutega koostööd ei tee. Kui ta aga Ievaga tuttavaks sai, võlus teda naise iseloom, hoolimata sellest, kas ta on esileedi või mitte.

"Kleidi disainimine oli minu jaoks hea väljakutse. Ma väga armastan Eestit. Olen huvitava ajalooga Eestit mitmed korrad külastanud, moenädalal osalenud ning koos Ivo Nikkologa Eesti ja Läti disaini ühendanud ja tutvustanud," lisas Ingrīda, et Ievale kleid loomine oli tema jaoks suur au.

"Sain midagi Eesti jaoks ka teha," lisas meeldiv naisterahvas Elu24-le lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles