Kui kaua on võimalik apokalüpsise korral toidupoes vastu pidada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadlast Lewis Dartnelli hakkas huvitama kui kaua on inimesel apokalüpsise korral võimalik suures toidupoes, kus on palju süüa ja juua, vastu pidada.

Uuring näitas, et keskmises tänapäeva toidupoes on ühe inimese jaoks piisavalt juua ja süüa rohkem kui pooleks sajandiks, edastab news.com.au.

«Toidupoes on kauasäilivaid toiduaineid, mis aitavad ühel täiskasvanul ellu jääda 55 aasta jooksul,» selgitas uurija.

Dartnell tegi apokalüpsist käsitleva laiema uuringu, millest toidupoe uuring moodustab osa ning ta kannab selle märtsis ette Briti noorte teadlaste ja inseneride messil.

Uurija sõnul näitas küsitlus, et 36 protsendil elanikest on koju kogutud  põhiliste toiduainete ja kaupade varu, millega katastroofi korral suudetakse mõnda aega end elus hoida.

61 protsendi küsitletute sõnul on esmatähtsaks vesi ja söök, 47 protsenti pidas tähtsaks mobiiltelefoniühendust ja 53 protsendi sõnul peaks olema piisavalt ravimeid ja meditsiinilisi abivahendeid.

«Inimesed ei muretse ööpäeva ringselt, et järsku tekib globaalne katastroof ja nad ei valmistu selleks. Samas on neid, kes vahel sellele mõtlevad ja on end ohukorraks varustanud. Inimestele on kaasa antud ellujäämisinstinkt, kuid tänapäeval on palju tehnilisi abivahendeid, mis ellujäämisšanssi suurendavad ja katastroofi korral «vana maailma» taastada aitavad,» selgitas teadlane.

Dartnelli arvates saab väikeste vahenditega teha nutikaid ellujäämist soodustavaid asju ehk siis muutuvad paljud MacGyveriteks.

See oli viide tuntud 1990. aastate USA seriaalile, milles Richard Dean Anderson mängis «imemeest» Angus MacGyverit, kes valmistas käepärastest vahenditest nutikaid abivahendeid ja relvi, sõdides vaenlaste vastu praktiliselt paljakäsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles