Video! «Radari» erisaade: Ilves on feilinud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikaanalüütik Ahto Lobjakas
Poliitikaanalüütik Ahto Lobjakas Foto: Kanal 2

Tänases «Radari» presidentide erisaates kritiseerib poliitikaanalüütik Ahto Lobjakas teravalt president Toomas Hendrik Ilvese kümmet ametiaastat. «Mul ei ole midagi head öelda, sest võrreldes Meri ja Rüütliga on selle institutsiooni mainet ja väärtust kahandatud.»

Kõige enam pahandab Lobjakat Ilvese suhtumine meie lähinaabritesse. «President peab meil olema sõbralikes suhetes naaberriikidega. Soome ja Rootsi on kaks kohta, kus Ilves on põletanud sildu. Eesti president ei saa seda enda lubada! Ilves on, vabandust, aga feilinud ühes olulises kategoorias.»

Lobjakas paneb Ilvesele ka pahaks ametiaja lõpu ootamist ja päevade lugemist. «Ta ütles, vabandust väljenduse pärast, aga nagu taastuv alkohoolik, mitu päeva täpselt on jäänud normaalse eluni. See madaldab seda institutsiooni. Kui sa ütled, et viimased aasta ja kaheksa kuud ja seitse päeva sinu amet sind sisuliselt ei huvita, siis miks sa oled seal?!»

«Radari» erisaates võtavad president Ilvese ametiaja kokku ning arutlevad, kellest võiks saada uus president lisaks Ahto Lobjakale veel Eiki Nestor, Rein Lang, Indrek Tarand, Indrek Neivelt, Urmas Reinsalu, Erik Moora ja Jaak Aaviksoo.

«Radar» on eetris täna õhtul kell 20:30 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles