Video: kanadalane teeb GPSi ja jalgratta abil tänavakunsti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratta ja GPSiga tehtud Darth Vader
Jalgratta ja GPSiga tehtud Darth Vader Foto: Youtube

Jalgrattasõitu harrastava kanadalase niinimetatud GPSi kunst on maailmas huvi äratanud.

Briti Columbias Victorias  elav Stephen Lund kasutab teoste tegemisel jalgratast, liikumist jäädvustavat GPS seadet ja Strava kaardile kandmise süsteemi, edastab BBC.

Mees on tänavatele joonistanud nii loomi, tuntud isikuid kui kuulsaid kunstiteoseid.

Lundi ebatavaline harrastus sai alguse umbes üks aasta tagasi, kui ta «kirjutas» jalgrattaga uusaastatervituse, leides et see tuli hästi välja ja tal tekkis soov teha midagi keerukamat.

Väga keeruliste piltide tegemisel kasutab kanadalane GPSi sulgemist ja taasaavamist, mille puhul kahe punkti vahele jääb sirgjoon. Osa joonistustest on tehtud ühe joone tehnikaga ehk GPSi ei ole vahelpeal suletud ja siis jälle avatud, vaid ta on sõitnud pildi algusest lõpuni avatud GPSiga.

Lundi sõnul kulus tal näiteks «Tähesõjad» tegelase Darth Vader tegemiseks neli tundi sõitmist ja teda abistas siis assistent, kellel ei olnud aimu, mida nad teevad ja miks teatud suunas sõidavad.

Kuid Näki tegemine oli märgatavalt keerukam ja selleks kulus üle 11 tunni ja sõideti rohkem kui 200 kilomeetrit.

Kanadalase lehekülje gps.doodles.com andmetel sõitis ta möödunud aastal tänavakunsti tehes üle 22 000 kilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles