Anu Saagim: jõusaalis rassimise või grupitrenni asemel valiksin iga kell vannis mõnulemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim: jõusaalis rassimise või grupitrenni asemel valiksin iga kell Swimitation vannis võimlemise
Anu Saagim: jõusaalis rassimise või grupitrenni asemel valiksin iga kell Swimitation vannis võimlemise Foto: Waterflight

Anu Saagim proovis hiljuti üht väga erilist treeningmeetodit - Swimitation vannis võimlemist. 

Foto: Waterflight

Anu: Ja miks peaks ka lihtsalt fitness olema ebamugav ja esteetiliselt kole?! Jõusaalis rassimise või grupitrenni asemel valiksin iga kell mõnusa vannis võimlemise, kus saaks trenni ajal ka pidevast arvuti taga istumisest väsinud silmad kinni lasta. Ja kui on isegi ennustatud, et varsti muutub kontoritöötajatele kohustuslikuks väike fitness-paus, siis võiks sellise pausi teha justnimelt sellises vannis, mida hiljuti ka ise proovisin.

Foto: Waterflight

Tegu on Swimitation vanniga, mis nüüd viimaks ka Eestisse jõudnud.

Foto: Waterflight

Swimitation vannile saab liita ka ainulaadse Microsilk hapnikuteraapia, mis lööb vee tihedalt täis mikromulle, mis sisenevad pooridesse ja puhastavad ning noorendavad nahka.

Anu: Vesi muutus mikromullidest vahuselt piimjaks ja nii sain teha omamoodi piimavanni come-backi.

Foto: Waterflight

Samuti saab vannile liita Eesti oma firma Aquator’i  vesivaakum-massaaži duši, mis on palju leebem ja kehasõbralikum, kui salongides pakutav  kuiv LPG vaakummassaaž. 

Kas selline vann võiks olla kodus?

Anu: Miks mitte! Mehed võiks tõepoolest oma naistele kinkida Swimitation vanniga koduspaa. Nii saavad ka mehed ise teha midagi selleks, et oma pisut vormist väljas naised kauniks ja rõõmsaks muuta. 

Foto: Waterflight

Anu on veendunud, et selline treening tõstaks  just trennimotivatsiooni, mis paljudel unarusse jäänud. Süvalõõgastumine teeb meeled helgeks ja nagu Anu ütleb: "Tigedast ning väsinud naisest saab meelas nümf“.

Foto: Waterflight

Hüdroteraapia/vesivõimlemine ja ka lõõgastumine ravivad väga hästi ka depressiooni, seda kinnitavad teaduslikud uuringud. Anule meeldib vanni nn toestatud süvalõõgastuse kontseptsioon, mida siiani on pakutud vaid floatingu kambrites.

Foto: Waterflight

Anu: Inimesed võiksid rohkem rääkida haiguste võimalikest leevendustest, kui pelgalt neid kiusavatest haigustest. Vahel tundub, et eesti inimene on metsik tööhobune, kel pole nautlemiseks ei aega ega vajadustki.

Uudis, et 10 000 inimest aastas muutub töövõimetuks, on kõigile millegipärast üllatav. Räägitakse küll haigustest, aga ravi, peale tablettide, nimetatakse endiselt pisut halva maiguga alternatiivmeditsiiniks.

Foto: Waterflight

Swimitation vann pole ainult feel-good vann.

Hüdroteraapia ehk vesivõimlemine on kasulik mitmete väga raskete haiguste puhul.  Nimelt on teadlased kindlaks teinud, et vesivõimlemine aitab leevendada mitmeid tervisehädasid sh reumaatilised jm luu- ja lihaskonna haiguseid, südame- ja veresoonkonnahaigusi, seljavalu ja teisi sundasenditest tingitud valusid.

Teaduse viimased uuringud näitavad, et veevõimlemisest saadud närviimpulss aitab ka neuroloogiliste haiguste, nagu näiteks insult ja sclerosis multiplex korral. Hüdroteraapial põhinevad näiteks vees kõndimise seadmed ja nüüd Eesti idufirma kogu keha vannivõimlemist pakkuv vann.

Vaata lähemalt SIIT!

Copy
Tagasi üles