Rootsis sai vanglakaristuse põgenikust teismeline, kes tappis homoseksuaali (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsis sai vanglakaristuse põgenikust teismeline, kes tappis homomehe ja keeras mao talle ümber kaela.

Göteborgi ringkonnakohus langetas eile otsuse saata oletatavalt 16-aastane noormees neljaks aastaks noortevanglasse karistust kandma, lisaks peab ta ohvri sugulastele kahjutasu maksma, edastab The Local.

Põhja-Aafrika päritolu poiss saadetakse pärast vanglakaristuse lõppu Rootsist välja.

Julm tapmine leidis aset möödunud aasta juunis ning kohus tema üle algas aastalõpul.

Kohtus ilmnes, et politsei ülekuulamise ajal puhkes kahtlusalune mitmel korral nutma, kuid uurijate arvates oli see katse neid mõjutada.

Sisserännanu sõnul elas ta Göteborgi tänavatel, kui tema juurde tuli kummaliselt riietunud ja punaste juustega parukat kandnud mees, kes pakkus talle puhtaid riideid, süüa ja pesemiskohta. Mehe korteris olles olevat mees tahtnud teda vägistada.

Politsei sai enda valdusse poisi mobiiltelefoni video, millel on näha ja kuulda, kuidas poiss karjub ja mehe seksuaalsuse kohta nilbeid märkusi teeb.

Mehe surnukeha leidis ta partner, kelle sõnul ta oli T-särgiga kägistatud ning kaela ümber oli surnud madu keeratud.

DNA-test kinnitas, et poiss viibis homomehe korteris. Uurijate arvates keeras teismeline oma ohvri kaela ümber mao, sest see võis tema arvates aidata kurje vaime eemal hoida.

Kohtu alla anti veel 19-aastane noormees, kes mõisteti süüdi kurjategija kaitsmises ja abistamises.

Kohtu poolt tellitud luude röntgenuuring näitas, et poiss ei olnud mõrva toimepanemise ajal 15-aastane, nagu ta väitis, pigem vanem.

Kohus lähtus karistuse määramisel alaealisusest ning täisealisena oleks ta saadetud eluks ajaks trellide taha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles