Liisi Koikson “Ettepoole”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Lauljatar Liisi Koikson tuuritab tänavu jõulude ajal näitleja Märt Avandiga. Paar on lubanud esitada tuuril lapsemeelseid jõululaule.

Kuid enne seda seda avaldas Koikson oma ansambliga ilusa muusikaga albumi “Ettepoole”.
Rohkem jazz’i-muusikuna tuntud Koikson astub oma kolmandal stuudioalbumil pika sammu popmuusika suunas. Kuid sedapuhku on muutus pigem positiivne. Koikson ise on ristinud plaadil kuuldava muusika akustiliseks popiks, mille taustal lauljatari hääl kõlab mõtlike laulusõnadega väga hästi.

Koiksoni taustabändis lööb kaasa rida lugupeetud muusikuid: Marti Tärn basskitarril, Raun Juurikas klahvpillidel, Marek Talts ja Erki Pärnoja kitarridel ning Tiit Kevad trummidel. Ja kõik nad on plaadi heaks midagi andnud.

Nimelt pärineb enamik helikandja materjalist bändiliikmete enda sulest. Plaadi esimese singli “Hea” autor oli Tärn, teise singli “Üksinda” tootmisele aitas kaasa Pärnoja.

Esimest korda salvestas Koikson plaadile päris enda kirjutatud loo: “Read”.

Autoritest on Koikson kaasanud taas nii mõnegi hea jutustaja. Nii leiab “Ettepoole” sõnade kirjutajate nimistust Jaan Tätte, Marek Taltsi ja Imre Sooääre nime. Samuti kõlab plaadil ennegi lauljatarile lugusid kirjutanud Rein Fuksi looming.

Mitut uue albumi lugu esitas Koikson kontsertidel juba varem, seega teadsid muusikud stuudiosse minnes nüansse. Nii tuli kokku väga hea ja südamlik plaat, mis sobib praegusesse lumevalgesse aega nagu rusikas silmaauku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles