Rootsi elektropopi trio Kate Boy Tallinn Music Weeki klubikontserdi erikülaline on Zebra Island

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016 poolfinaali salvestamine, Zebra Island, Helina Risti
Eesti Laul 2016 poolfinaali salvestamine, Zebra Island, Helina Risti Foto: Erlend Štaub

23. aprillil esineb Tallinnas klubis Rock Cafe Rootsi elektropopi trio Kate Boy. Tallinn Music Weeki klubikontserdi erikülaline on ghostpopi grupp Zebra Island. Klubiõhtut esitlevad festival Tallinn Music Week ja Telia koos Spotify’ga. Piletid kontserdile on saadaval Piletilevis hinnaga 19 eurot. Telia klientidele kehtivad soodustused.  

Zebra Islandi kummituslikku kergust püüdvas loomingus kohtuvad möödunud sajandi lõpu süntpop ja shoegaze uue aastatuhande helidega. Bändi iseloomuliku soundi läbivaiks tunnusjoonteks on unelevaist meloodiast kantud sensuaalne vokaal, mitmekihilised sündikäigud ja südamelöökidega haakuv rütm. Läti sõltumatu plaadifirma I Love You Recordsi alt 2013. aastal debüütalbumi „Saturnine” üllitanud Zebra Islandit on kriitikud teiste seas võrreldud selliste bändidega nagu Beach House ja M83. Neli ja pool aastat tagasi lauljatari Helina Risti ja produtsendi Rasmus Lille poolt loodud muusikalisse kooslusse kuuluvad ka kitarrist Ivar Mägi ja trummar Caspar Salo. 

Äsja Eesti Laul 2016 poolfinaalis looga „How Many Times“ osalenud ning kevade lõpul ilmuva albumi salvestamisele keskendunud Zebra Islandi solisti Helina Risti sõnul on bändil tohutult hea meel Rootsi elektropopi staari erikülalistena üles astuda. 

„Me pole veel Eesti Laulu kiiskavast mürglist toibunudki, kui juba järgmised vallutused madistavad ukse taga – album vajab salvestamist, ees on Tallinn Music Weeki festivali etteaste ning nüüd ka Kate Boy soojendamine!“ rõõmustab Helina, tuues esile ka kaht artisti ühendavad ning eristavad jooned: „Juba Kate Boy EP "Northern Lights" näitab, et räägime ühist tunnete ja helide keelt – on ju Zebrad alati kuulajaid viinud virmaliste tagusesse maailma, pimeda öö värvilisse virr-varri. Oleme samas piisavalt erinevad, et üksteist laval täiendada – Kate Boy naiselik lauljatar hoiab bändis poisilikku imagot, Zebra poisilik lauljatar aga ülistab just ülimat naiselikkust. Mustvalge maailm saab ühtseks värviliseks. Duaalsus on teema!“

Eesti muusikavälja ka värvikate esinemiskostüümide ja muusikavideotega raputanud Zebra Islandilt ilmus möödunud nädalal video Eesti Laulu võistlusloole „How Many Times“. Inimeste kukkumistest ja tõusmistest, lootusetusest ja lootuse tagasitulekust pajatava video taga on rahvusvaheline tiim eesotsas Poola režissööri Pawel Dyzio Włazewiczi’ga.  

Helina Risti: “Oleme Rasmusega ise tihedalt filmimaailmaga seotud – tema on monteerija, mina olen aastaid filmikostüümidega tegelenud –, mistõttu oleme alati sekkunud ka oma videote tegemisse, ent seekord otsustasime teha erandi ja anda Pawelile vabad käed. On suur julgus anda kellegi kätte oma “beebi” ja lasta tal sellega teha, mis soovib. Teinekord tasub aga riskimine ära!”

Foto: Eric Hart ja Tatjana Leškina

28. märtsist 3. aprillini toimuva Tallinn Music Weeki festivali aprilli lõpus toimuva klubikontserdi peaesinejaks on mitmetel olulistel Euroopa muusikafestivalidel karastunud efektne, omakõlaline ja androgüünse imagoga elektropopi kooslus Kate Boy Stockholmist. Möödunud TMWil Rock Cafes meeldejääva ja rahvarohke kontserdi andnud trio kaasahaaravat kõlapilti kannavad vankumatu tribal-house’i rütmika, nakatavad sündikäigud ja lauljatari Kate Akhursti skandeeriv vokaal. 

Uksed Kate Boy ja Zebra Islandi kontserdile avatakse laupäeval, 23. aprillil kell 20:00. Zebra Island astub lavale kell 21:00, Kate Boy kell 22:00. 

Piletid kontserdile on müügil Piletilevis hinnaga 19 EUR. Telia klientidele kehtivad soodustused.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles