Moskvalasi hoiatatakse: ära suitseta, ära ole Barack Obama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Venemaa pealinnas Moskvas käivitati suitsetamisvastane sotsiaalkampaania, milles on reklaamnäoks Ameerika Ühendriikide president Barack Obama.

Plakatitel on näha Obamat sigarett suus ja juures tekst: «Suitsetamine tapab rohkem inimesi, kui Obama, kuigi ta tapab ka palju inimesi. Ära suitseta, ära ole Obama», edastab themoscowtimes.com.

Venelased jagavad ja kommenteerivad Moskva tänavatele ilmunud Obama plakatitest tehtud fotosid  agaralt Facebookis.

Venemaal on Obama fotosid kasutatud viimastel aastatel sageli rassimi ja USA vastastes kampaaniates. 2015. aasta detsembris pidi Venemaa suur ostukeskustekett vabandama, kuna nad müüsid lõikelaudu, millel oli pilt Obamast šimpansina.

Jaanuaris riputasid Kremli-meelsed kunstnikest noored Moskvas asuva USA saatkonna juurde bänneri, millel oli Obama foto ja juures tekst «tapja».

Praegustel andmetel sureb aastas suitsetamisest tingitud haigustesse kuus miljonit inimest, kuid 2030. aastaks võib neid olla kaheksa miljonit.

Obama sõnas 2009. aastal, et tal on pidev võitlus sigarettidega, sest ta püüab suitsetamisest loobuda.

2013. aastal teatas USA president, et ta abikaasa Michelle viis ta nii kaugele, et ta peaaegu enam üldse ei suitseta.

«Ma ei ole enam kuus aastat peaaegu üldse suitsetanud põhjusel, et kardan oma naist, kes mind selle eest karistada võib,» teatas Obama muiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles